Івано-Франківськ

У Львові закривають історичну аптеку: назвали причини (ФОТО)

Аптечному закладу понад 100 років, і до 2019 року він перебував під загрозою закриття та знищення.

apteka

У Львові через високу орендну плату закривають аптеку «На Марійській площі», що на пл. Міцкевича, 8 в центрі міста. Також свої корективи у роботу апетки внесла і пандемія, повідомляє То є Львів, пише ПІК.

«На жаль, змушені повідомити, що незабаром вона припинить функціонувати як один із закладів нашої мережі. Це зумовлено надто високою орендною платою, яку оголосив орендодавець із початком 2022 року. Ми залишаємо повністю збережене і відреставроване приміщення включно зі старовинними меблями», – йдеться на сайті.

Зазначимо, що цьому аптечному закладу понад 100 років, і до 2019 року він перебував під загрозою закриття та знищення, як і чимало інших давніх львівських аптек.

Якою буде доля приміщення аптеки «На Марійській площі», наразі не відомо. Усе залежить від рішення її власників.

Видання нагадує, що наприкінці грудня 2018 року НАК «Надра України Західукргеологія» підписало договір із ТОВ «Старовинна аптека», аби відкрити тут нову аптеку, оскільки після тривалих конфліктів попередні орендарі таки переїхали за іншою адресою.

Аптеку на площі Міцкевича після річної перерви відкрили у 2019 році. У приміщенні зберегли історичний інтер’єр, продавали ліки, медичні й косметичні засоби. Для мережі D.S аптека стала другою старою львівською аптекою, яку відновили, зберігши історичний інтер’єр.

ДОВІДКОВО

Аптеку на Марійській площі у Львові відкрив у 1922 році Стефан Штенцель, купивши її у Антонія Граблевського, який володів аптекою з 1914 року. У радянські часи тут працював гомеопатичний відділ.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено