Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про метал у кукурудзяному крохмалі та токсичну речовину у харчовій добавці

Обидві продукції експортували з Франції.

MyCollages 3 scaled

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області інформує мешканців про виявлення металевих фрагментів (розмірами 1-7 см х 0,9 мм) у кукурудзяному крохмалі. Його експортував французький виробник Tereos Starch & Sweeteners Europe. В Україні отримувачем є ТОВ «Техінпром» (вул. Погребняка, 22, кВ.44, м. Дніпро, 49010), пише ПІК.

Також експерти виявили небезпечний етиленхлоргідрин (або ж 2-хлоретанол) в екстракті бамбука, що експортувався в Україну у вигляді харчової добавки для волосся, шкіри та нігтів “Bamboo Silicon”. У Франції виробником небезпечної добавки є Laboratoire Phytobiologic Francais, Rosheim. А в Україні її отримувало ТОВ «Компанія Вітамакс» (просп. Науки, 11А, м. Київ, 03028).

Етиленхлоргідрин дуже токсичний і належить до II класу небезпечних речовин.

Тож Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначених продукцій про необхідність вилучити їх з обігу та у термін не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Держпродспоживслужбу області.

Крім того, споживачі теж можуть інформувати про виявлення в обігу цих небезпечних товарів. Зробити це можна за телефоном: (0342) 51-13-89 або звернутися до територіальних управлінь.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено