Івано-Франківськ

Відійшов у вічність творець лісів Рожнятівщини Антон Островський (ФОТО)

На 95-му році життя відійшов у вічність Антон Йосипович Островський.

MyCollages 5 scaled

Антон Островський – лісівник, мисливствознавець, який здійснив неабиякий внесок у розвиток лісового та мисливського господарства Прикарпаття, перший «Заслужений лісовод України», ветеран лісового господарства, перший директор Карпатського державного природного парку.

Сумну звістку повідомили на сайті Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише ПІК

“Світла пам’ять про Антона Йосиповича назавжди збережеться серед лісівників Прикарпаття”, – йдеться у повідомленні.

01 scaled

Довідково

Антон Йосипович Островський народився 20 січня 1928 року на Хмельниччині. Закінчив Самбірський статистичний технікум, Львівський лісотехнічний інститут (1958 р.).

Антон Йосипович Островський – науковець-винахідник. Вивчав глухаря, організував перше на Прикарпатті форельне господарство, яке працює й сьогодні, запатентував машину для підготовки ґрунту під посадку лісокультур на зволожених нерозкорчованих вирубках.

Сьогоднішня краса лісів Рожнятівщини – це результат роботи Антона Йосиповича.

у 80-их роках Антон Островський був директором Карпатського державного природного парку, де він закладає основи природоохоронної, моніторингової та наукової діяльності. Під керівництвом досвідченого господарника збудовані заправна станція, склади, гараж для автомобілів, кілька відпочинкових місць, розпочате зведення трьох контор лісництв тощо.

З 1995 року Антон Йосипович працював начальником відділу лісового господарства «Калуського держлісгоспу». З 2001 по 2009 рр. – інженер-мисливознавець у Калуському лісгоспі.

«Здавалося б, так просто посадити смерічку – взяти саджанець, мотики і посадити правильно. А якщо це в горах, де багато каміння?! Тому доводилося людей багато вчити, багато перевіряти. Але мені завжди хотілося до лісу, туди, де його вирощують, де про нього дбають», – говорив лісівник.

За досягнуті успіхи в лісовому господарстві Антон Йосипович нагороджений золотою медаллю «Ветеран праці», йому першому в Україні присвоєно звання «Заслужений лісовод України».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено