Івано-Франківськ

На Прикарпатті минулого року від онкології померли шестеро дітей

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку.

34 large v1612340931 scaled

Сьогодні, четвертого лютого, на щоденному брифінгу в обласній державній адміністрації йшлося не тільки про COVID-19, а і про ситуацію щодо онкологічних захворювань жителів області, повідомляє ПІК з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

«Щорічно у цей день відзначаємо всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями. Тому сьогодні актуальними є питання не тільки боротьби з коронавірусною інфекцією. Не менш страшною хворобою є рак, від якого у минулому році на Прикарпатті померли 2084 людини, із них шестеро дітей. Тому про профілактику та лікування цієї недуги будемо говорити сьогодні і закликаємо наших громадян до вакцинації та своєчасного проходження профілактичних оглядів», – зазначила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Також представник КНП «Прикарпатський клінічний онкологічний центр» Павло Семенів розповів, що у 2021 році в області зареєстрували 4137 випадків раку, що на 566 випадків більше, ніж у 2020 році.

Захворюваність склала 304,6 на 100 тис.населення. Серед вперше захворілих 32 дитини віком до 17 років включно: 20 хлопчиків та 12 дівчаток.

Померли 2084 людей, з них шестеро дітей.

“Майже кожен четвертий хворий (24,0%) виявлений в ІV-ій стадії, тобто на етапі, коли в більшості випадків можливе тільки паліативне та симптоматичне лікування”, – наголосили під час наради.

Фахівець з онкології наголосив, що при ранній діагностиці та адекватному лікуванні до 90 відсотків хворих з І-ю стадією раку живуть понад 10 років. Крім того, необхідно пропагувати здоровий спосіб життя, щоб застерегти себе від виникнення злоякісного захворювання й однозначно онкохворі пацієнти повинні вакцинуватися від COVID-19.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено