Івано-Франківськ

Смертельне ДТП на Надвірнянщині: прикрі деталі щодо розслідування

Досі немає остаточного висновку щодо тверезості водія на момент ДТП. Стало відомо чому.

whatsapp image 2022 01 21 at 13.24.59 450x395 595

Смертельне ДТП, яке сталося на Надвірнянщині 20 січня о 18.30 та забрало життя 9-річної дівчинки, досі викликає масу запитань, на які мали б бути оперативні відповіді, пише ПІК.

“Чи вже відомо, тверезим чи ні був водій авто?”, – запитали вчора, 2 лютого, на пресконференції у Франківську, яку провели Руслан Ляшко( на фото праворуч), директор Територіального управління  ДБР у Львові та Валерій Дем’яновський, начальник слідчого відділу ДБР з дислокацією у Франківську.

271947343 632221688009860 7273068451479392967 n scaled

Питання наразі відкрите

Короткої відповіді про наркологічний стан водія не прозвучало, тому що з точки зору ДБР реагування на цю дорожньо-транспорну пригоду спочатку пішло не так, як вимагає закон.

Як зазначив Роман Ляшко, працівники Нацполіції не одразу повідомили в ДБР про те, що наїзд вчинив посадовець на службовій машині. Такі справи підслідні ДБР. Дізнавшись про вчинок посадовця з інших джерел, оперативні підрозділи ДБР стали активно втручатися. Проте, з моменту події до моменту фактичного виїзду слідчих бюро розслідувань, пройшло декілька годин. Слідчі дії  закінчили проводити о п’ятій годині ранку.

“В процесі слідчих дій працівниками поліції було доставлено директора лісгоспу, що вчинив ДТП, до Івано-Франківського наркодиспансеру, де в нього відібрали зразки крові та сечі для дослідження. Згідно цього дослідження алкоголю та наркотичних засобів виявлено не було. Чи можна цьому дослідженню стовідсотково довіряти?”, – відповів запитанням на запитання Валерій Дем’яновський.

Втім, подальша інформація внесла певну ясність.

” Для того, щоб перевірити достовірність експретесту, який провели в наркодиспансері, ми з тимчасовим доступом вилучили взірці крові та сечі  затриманого і призначили лабораторну судово-токсикологічну експертизу.Така експертиза більш глибоко досліджує біологічну речовину, тому я припускаю, що висновок може помінятися. На цей час висновку ще не надходило. Коли надійне, ми надамо інформацію”,– сказав Дем’яновський.

Що може сказати хлопчик?

Досудове розслідування триває. Працівники ДБР, попри інші слідчі дії, провели слідчий експеримент з мамою дівчинки.

“На місці ДТП був також її 11-річний братик. Зазраз він перебуває у важкому морально-психологічному  стані.Через деякий  час ми, з долученням педагогів та психологів, хочемо провести його допит. Можливо, отримаємо додаткову доказову інформацію”,– сказав начальник слідчого відділу ДБР.

pavljuk

Нагадаємо, за кермом легкового автомобіля «Рено Дастер», що збив дитину, був 40-річний директор ДП «Надвірнянське лісове господарство» Василь Павлюк. Він міг допомогти травмовній, проте залишив місце дорожньо-транспортної пригоди та від’їхав кілометрів за 20.

Дівчинка ж внаслідок отриманих травм померла на другий день у лікарні.

Водія-посадовця взяли під варту безальтернативно – без права внесення застави.

“Не для протоколу”

Як прозвучало вчора на пресконференції, на початку розслідування водій відмовився давати покази. Але “не для протоколу” сказав, що в якийсь момент подумав, що збив собаку чи кота. Тож не зупинився та поїхав далі. Згодом повернувся до місця події, але там начебто вже нікого не було, тому поїхав назад додому.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено