Івано-Франківськ

Пацієнти зможуть оформити е-лікарняний без візиту до лікаря: як це зробити

Пацієнти з симптомами грипу, ГРВІ або COVID-19 можуть відкрити електронний лікарняний дистанційно без візиту до лікаря.

b ua158

Про це повідомив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє ПІК із посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

Пацієнти, які мають прояви грипу, гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, або гострого респіраторного захворювання можуть відкрити електронний лікарняний без візиту до лікаря“, – сказав він на брифінгу в середу.

Ляшко повідомив, що це передбачено в наказі МОЗ №233 “Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках”, який уже зареєстрував Мін’юст.

Міністр пояснив, що за наявності симптомів зазначених захворювань пацієнт може зателефонувати своєму лікарю й отримати від нього рекомендації щодо лікування.

За результатами такої консультації лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період до п’яти днів, який є підставою для відкриття е-лікарняного.

273740451 312399334247623 1845685862033639346 n scaled

Якщо хвороба триватиме довше,пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для продовження терміну своєї непрацездатності шляхом створення нового медичного висновку“, – сказав Ляшко.

Такий підхід значно розвантажить лікаря і дасть змогу іншим пацієнтам уникнути додаткових контактів із хворими COVID-19, пояснив глава МОЗ.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено