Івано-Франківськ

Президент Франції розповів у Києві, про що розмовляв з Путіним

Президент країни-агресора запевняв лідера Франції Еммануеля Макрона, що Росія нібито не ініціатор військової ескалації, а вона лише «реагує».

thumbnail tw 20190807170921 5193

Президент Франції Еманнуель Макрон вчора, під час брифінгу в Маріїнському палаці у Києві, розповів про важливі моменти своєї розмови з Путіним у Москві, повідомляє ПІК.

«Він (Путін – ред.) мене запевняв, що він не є ініціатором такої ескалації, а лише реагує. Але ми бачимо бази у Білорусі, маневри. Він це виправдовує тиском та напругою. Ми зараз знаходимося в процесі обговорення, та не треба применшувати те, що є у цій ситуації», – сказав Макрон.

Президент Франції повідомив, що найближчими тижнями в рамках Трьохсторонньої контактної групи можуть бути внесені прояснення до комплексу заходів щодо виконання Мінських угод.

«Тепер нам треба знову повернутись і внести певні прояснення, для того, щоб: перше – знизити тиск, рівень ескалації, а по-друге (і це я дуже чітко однозначно сказав і президенту Путіну, і президенту Зеленському) нам треба, щоб суто на базі Мінських угод і з дотриманням всіх процедур після обговорення цих питань на ТКГ, можливо, ми змогли б повернутися і сприяти тому, щоб ті документи, які були підписані у 2015 році, могли бути виконані,  та головне сприяли відновленню взаємної довіри, повернути атмосферу спокою та зняти ескалацію», – сказав Макрон.

Щодо Мінських угод, то Макрон сказав таке:

«Можна сказати, Мінські угоди діють як інструмент захисту суверенітету та територіальної цілісності. І тому ми маємо далі просунутися, щоби повністю їх виконати».

Як відомо, Ємануель Макрон 8 лютого побував з робочим візитом у Києві. Це перша поїздка глави Французької Республіки до України за 24 роки – востаннє такий візит здійснював Жак Ширак у 1998. 

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено