Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки доріг та мостів відремонтують цього року на Прикарпатті

Торік оновили 213 кілометрів доріг, побудовали та відремонтовали 32 мости.

02 jpg

На Прикарпатті минулого року на будівництво і реконструкцію доріг державного значення та мостів використали  із державного бюджету майже 4 мільярди гривень, що удвічі більше, ніж за 2020 рік. Які плани на 2022-й?

Про це йшлося вчара на нараді в Івано-Франківській ОДА, повідомляє ПІК.

Василь Буджак, начальник Служби автомобільних доріг (САД) в області  зазначив, що завдання Служби на 2022 рік остаточно довести до порядку 1016 км доріг державного значення, які були на балансі до 1 січня 2022 року та  спрямувати нові кошти на ремонт 25 об’єктів дорожньої інфраструктури, зокрема п’ятьох мостів.

“До цього переліку включені й дороги місцевого значення (243 км), які за ініціативою обласної державної адміністрації та за підтримки народних депутатів від Прикарпаття передані на баланс Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області”, – сказав Буджак.

Він також додав, що вже прийняті дві Постанови Кабміну щодо виділення коштів на ремонти доріг та мостів. Щоправда із 6 мільярдів гривень, які задекларувала САД, наразі передбачені урядом 1 млдр 800 мільйонів.

На цей час уже проведена робота щодо підготовки проектно-кошторисної документації на ці об’єкти, оголошені процедури закупівлі послуг на будівництво, реконструкцію і ремонт мостів та окремих ділянок доріг. Із настанням належних погодних умов можна буде приступити до запланованих заходів та вчасно їх виконати, зазначив очільник САД.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено