Івано-Франківськ

Стрілянина у Дніпрі: ДБР розглядає три версії трагедії

Зокрема є версія, яка пов'язує вчинення злочину з іноземними спецслужбами.

273709657 2092826607539635 8468803621592367035 n scaled

Як повідомляла ПІК, на Південному машинобудівному заводі нацгвардієць з автомата Калашникова розстріляв п’ятьох військовослужбовців та втік.

Наразі ДБР вивчає три версії трагедії.

Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов на засіданні комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, пише ПІК.

За його словами, основною версією слідства є вчинення підозрюваним злочину через нестатутні відносини.

“Також слідчі розглядають версію вчинення злочину у зв’язку із психічним захворюванням підозрюваного, його перебуванням у фізіологічному афекті. Третя – вчинення злочину за дорученням іноземних спецслужб, недержавних організацій, приватних осіб з метою дискредитації системи правоохоронних органів в Україні, дестабілізації правопорядку в країні тощо. З метою перевірки цієї версії надані відповідні доручення управлінню СБУ в Дніпропетровській області. Зокрема, слідчими встановлено факт відвідування підозрюваним Російської Федерації у 2019 році, де він перебував 2 тижні.”, – зазначив Сухачов.

Нагадаємо, що згодом підозрюваний змінив захисника та подав заяву щодо відмови від всіх показів, наданих в ході досудового розслідування. До цього він пояснював, що вчинив злочин на ґрунті неуставних відносин у вигляді психологічного впливу на нього з боку солдатів старшого призову, що почалось з кінця листопада 2021 року та тривало до моменту вчинення злочину.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено