Івано-Франківськ

У Франківську в школах та садочках вчаться ховатися в укриттях

Батькам важливо знати, що у разі небезпеки не потрібно одразу бігти до навчального закладу, щоб забрати своїх дітей, адже вони

pp 0915 scaled

Зараз у школах, училищах та садочках Івано-Франківської громади проводять навчання для дітей про те, як діяти у разі небезпеки та відпрацьовують евакуацію саме до укриття, а не просто надвір.

Про це повідомляють на сайті міського голови, пише ПІК.

“В нашій громаді близько 35 тисяч дітей шкільного віку, а близько 10 тисяч – дошкільного. Звісно, ми маємо скоординувати спільні дії та розробити алгоритм як діяти в разі надзвичайної ситуації, щоб діти були в безпеці. Усі приміщення обладнані необхідним. А алгоритм просимо доводити до батьків, щоб не було паніки й вони знали що робити в тій чи іншій ситуації”, – коментує заступниця міського голови з питань освіти Вікторія Дротянко.

Директорка Ліцею №25 Світлана Якимів розповідає, що тренування з евакуації в школі проводяться щороку, а саме двічі на рік. Та пригадує, що у 2021 році проводили евакуацію у зв’язку із повідомленням про замінування. Прийшов лист на пошту і тоді дітей евакуювали на стадіон до сусіднього, 10 Ліцею.

“З алгоритмом дій всі знайомі. Це все в нас відпрацьовано саме завдяки таким тренуванням. Вони потрібні”, – каже п.Світлана.

В Ліцеї №25 в укриття підвального приміщення може вміститись біля тисячі осіб. Саме зараз, в першій зміні, тренуються евакуюватись близько 800 учнів. А в другу зміну – близько 600. Там підвальне приміщення має два окремі входи: з початкової та старшої шкіл.

А в укритті ДНЗ №17 “Ромашка” може перебувати близько 200 людей, які будуть забезпечені сидячими місцями. За потреби може вмістити й більше. Укриття забезпечили всіма необхідними медикаментами, питною та технічною водою, дезрозчинами та усім необхідним. Згідно з планом евакуації, дітки будуть рухатись приміщенням і входитимуть в укриття з двох різних входів. А вихователі та чергові чітко знають як діяти та рухатись.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено