Івано-Франківськ

За 4 км від кордону України: в Білорусі звели понтонний міст

Через річку Прип’ять у районі покинутого села Вепри в Білорусі звели понтонний міст

226334 Rozgornutyj pontonnyj mist biloruskyh vijsk 960x380 0 scaled

Про це повідомляє видання Мілітарний.

Видання пише, що міст перебуває “у чотирьох кілометрах від кордону з Україною”. Він знаходиться в Чорнобильській зоні відчуження.

Розгортання понтонно-мостового парку у такій близькості до українського кордону помітили OSINT дослідники”,  – йдеться у повідомленні.

Учора користувач IntelDoge опублікував у себе в Twitter супутникові знімки з сервісу, на них видно роботи на грунті з обох сторін річки Прип’ять.

FLrZMnCVkAAmbtz

Знімки, які вже 16 лютого опублікував користувач ameliairheart, фіксують розгорнутий понтонний міст через річку Прип’ять, пише “Еспресо“. 

 

У звіті ділянок для російсько-білоруських навчань “Союзная решимость – 2022” території заповідника немає.

Видання The Insider зазначає, що міст скорочує шлях від білоруського селища Ямпіль до кордону з Україною із 167 км до 96 км. До цього в районі селища помітили 5-ту танкову і 37-ту мотострілецьку бригади з Бурятії.

З одного боку, наведення цього мосту відповідає легенді навчань, опублікованій Міноборони Білорусі, де згадується переправа через Прип’ять. З іншого боку, він може використовуватися для створення ще одного вектора наступу в Київській області – через зону відчуження ЧАЕС”, – заявили аналітики Conflict Intelligence Team у коментарі The Insider.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено