Івано-Франківськ

Білоруський міст нещодавно споруджений за 6 км від кордону з Україною, раптово зник

Понтонний міст, зведений поблизу білоруського села Вепри через річку Прип'ять.

Білоруський міст нещодавно споруджений за 6 км від кордону з Україною, раптово зник

Білоруський міст: Західна розвідка та військові чиновники уважно відстежували зведення мосту як частину допоміжної інфраструктури, яку Росія могла готувати напередодні потенційного нападу. 

Супутникові знімки від Maxar і Planet Labs показали наявність та готовність тактичного мосту вже вночі у вівторок. Проте вже у четвер міст не зафіксували на знімках. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Не відразу було зрозуміло, чому його побудували чи демонтували. Цілком можливо, що споруду використовували як частину інфраструктури у російсько-білоруських навчаннях”, – йдеться у повідомленні

Водночас є припущення, що розгорнуті там російські чи білоруські військові сили, котрі, за оцінками західних чиновників могли бути використані у потенційному нападі на Україну з півночі — вже перемістили необхідну техніку, тому більше не мали потреби у споруді.

Росія також подала низку суперечливих сигналів, зокрема оголосила, що частина її сил відходить від українського кордону. Натомість чиновники публічно заявили, що на кордоні немає жодних ознак деескалації.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено