Івано-Франківськ

В Україні вперше за часи незалежності створили Єдиний реєстр зброї

Такий реєстр забезпечить ефективний контроль всього циклу використання зброї, ліцензування, надання дозволів, придбання, володіння, перевірку, знешкодження.

dozvil scaled

Сьогодні Україна стикається зі значними ризиками незаконного обігу і неконтрольованого внутрішнього обігу зброї, сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Йдеться про постачання зброї в окуповані території, поширення стрілецької зброї, боєприпасів і вибухівки з лінії розмежування, контрабанду, модернізацію травматичної зброї у бойову, пише ПІК із посиланням на Gazeta.uа.

Тому наша держава потребує посиленої відповіді на незаконний обіг зброї, боєприпасів та вибухових речовин на основі стратегічного урядового підходу“, – сказав посадовець.

МВС вперше за часи незалежності України затвердило положення про Єдиний реєстр зброї – як підсистему єдиної інформаційної системи міністерства.

Мета реєстрації вогнепальної зброї – запобігання і розслідування злочинів. Цього можна ефективно досягти за допомогою єдиної системи, що буде однаковою для всіх міністерств та відомств, яка оновлює інформацію у реальному часі і має комплексне меню подання запитів“, – сказав Гончаров.

До слова, силам тероборони дозволили стрілецьку зброю.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено