Івано-Франківськ

Мешканець Верховинського району виграв у суді земельну справу

Селищна рада своїм рішенням перешкоджала мешканцю села Верхній Яменів отримати землю у приватну власність.

1258520 news

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов мешканця с. Верхній Ясенів Верховинського району про відміну рішення Верховинської селищної ради, повідомляє адмінсуд, пише ПІК.

“Як повідомляється у матеріалах справи, 26 лютого 2021 року позивачу рішенням Верховинської селищної ради надали дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності у приватну. У березні землевпорядною організацією було виготовлено проект землеустрою”, – зазначає суд.

Втім, у червні Верховинська селищна рада прийняла оскаржуване рішення, яким відмінила своє ж рішення від 26 лютого.

Івано-Франківський адмінсуд постановив:

«Оскільки позивачем виготовлено проект землеустрою щодо відведення вищевказаної земельної ділянки у власність, то рішення селищної ради про надання дозволу від 26 лютого є виконаним та вичерпало свою дію фактом його виконання. При цьому, органи місцевого самоврядування не можуть скасовувати свої попередні рішення, вносити до них зміни, якщо відповідно до приписів цих рішень виникли правовідносини, пов’язані з реалізацією суб’єктивних прав та охоронюваних законом інтересів, і суб’єкти цих правовідносин заперечують проти їх зміни чи припинення».

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено