Івано-Франківськ

Російські агресори знищили українську “Мрію” – найбільший літак у світі

Відновлення літака коштуватиме понад 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор.

7c7571c0eb9c5cd780c6f926e303e287 scaled

Російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія». Це відбулося на аеродромі «Антонов» в Гостомелі під Києвом, де перебував літак, повідомляють у Державному концерні “Укроборонпром”, пише ПІК.

“Росія поцілила «Мрію», як символ можливостей української авіації. Ан-225 «Мрія» – авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди з перевезення максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності. На жаль, сьогодні ці опції втрачені”, – йдеться у повідомленні.

Проте “Укроборонпромі” зазначають, що літак обов’язково відновлять. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться понад 3 млрд доларів та понад 5 років.

“Наше завдання зробити так, аби ці витрати покрила саме Російська Федерація, яка завдала умисної шкоди українській авіації та сектору вантажних авіаційних перевезень. Росія знищила нашу «Мрію», але мрію про вільну від окупанта Україну знищити неможливо. Ми боротимемось за нашу землю та наш дім до переможного кінця”, — заявив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено