Івано-Франківськ

У бою, відволікаючи авіацію ворога, загинув найкращий у світі пілот-винищувач (ФОТО)

Під час війни Росії проти України, офіцер захищав наше небо від ворога і землю від ракет окупантів.

В одній з битв полковник Олександр Оксанченко ціною життя прийняв удар на себе, щоб відвернути авіацію противника.  Указом президента воїн-пілот удостоєний званням Герой України (посмертно).

На рахунку Олександра Яковича Оксанченка – понад 2 тисячі льотних годин, пише ПІК із посиланням на “РБК“.

Офіцер-пілот отримав всесвітню популярність після тріумфальних польотів на авіашоу в чеському місті Градець Кралове в 2017 році (Czech International Air Fest-2017), де він представляв ЗС ЗСУ на навчально-бойовому літаку-винищувачі Су-27 з новою пілотажною програмою.

Ось відео його виступу:

За рік до цього, у 2016-му, Оксанченко під час свого виступи в повітрі в Словаччині здивував публіку оновленою програмою – до фігури вищого пілотажу він додав кілька нових елементів, а також ускладнив програму ефектними зв’язками типу косих петель під 90 градусів.

Найбільше публіку вразило бездоганне виконання петлі Нестерова, кількох “дзвонів”, бойові розвороти з поворотом у внутрішній бік (“вухо”), бойові розвороти з бочками.

Найкращий в світі пілот-винищувач. Ас ЗСУ Олександр Оксанченко загинув у бою, відволікаючи авіацію ворога

Оксанченко отримав нагороду від командувача Повітряними силами Словаччини (mil.gov.ua)

Полковник ПС ЗСУ Олександр Оксанченко блискуче виступив на королівському міжнародному авіашоу “Ейр Тату” в 2018 році на авіабазі Фейфорд графства Глостершир в Англії (The Royal International Air Tattoo) з програмою на винищувачі СУ-27.

Найкращий в світі пілот-винищувач. Ас ЗСУ Олександр Оксанченко загинув у бою, відволікаючи авіацію ворога

Олександра Оксанченко бездоганно виконував найскладніші елементи вищого пілотажу. Його почерк і стиль виконання складних фігур в небі знає весь світ.

Полковник по праву вважали одним з кращих серед льотчиків-пілотажників бойових літаків – про це говорять як відгуки зарубіжних і вітчизняних колег і експертів, так і численні нагороди.

Вічна та світла пам’ять Герою України.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено