Івано-Франківськ

Гарячі точки війни: окупація Херсону, бої за Миколаїв та ворожа техніка у Енергодарі (ФОТО, ВІДЕО)

Триває вже дев'ятий день відкритої повномасштабної агресії з боку РФ

photo 2022 03 04 14 46 03

  • ВОЛНОВАХА 

Поблизу Волновахи наші спочатку збили російський штурмовик Су-25СМ3. Пілот катапультувався. По нього окупанти відправили для порятунку гвинтокрил МІ-8, але і його наші війська також збили

photo 2022 03 04 14 46 03 2

  • МИКОЛАЇВ 

Російські війська увійшли до Миколаєва, де їх зустріли українські військові. Йде бій. Про це повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім у Telegram

Крім того, за даними Кіма, російська колона заїхала до Баштанки, де окупанти захопили школу та розстріляли її директора.

  • ЕНЕРГОДАР 

Енергоатом повідомляє про скупчення російських загарбників біля мерії Енергодару. Можливі провокації, в тому числі й інформаційні.

image 7 scaled

Те, що ворог знов зайшов у місто підтверджують кадри місцевих мешканців. Зазначається, що наразі в Енергодар прибув 1 БТР і 3 “Урала”.

Попри відсутність боїв території міста, мешканців просять залишатися в безпечних місцях.

  • ХЕРСОН 

Росія, яка вже 8 днів бомбить домівки українців, заявила, що буцімто привезла в Херсон гуманітарну допомогу. Насправді “поміч” призначена зовсім не для місцевих мешканців.

image 1 4 scaled

Разом із тим, Херсонська облрада повідомила, що окупанти відключили на території усієї області оператори Київстар та Водафон. А від ранку окупанти почали транслювати 24 російські телелеканали та 3 радіоканали через приставку Т2.

Голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута заявляє, що окупанти не дали добра на “зелений коридор” для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину — “рашисти кажуть, що самі забезпечать гуманітарну допомогу”. 

  • ХАРКІВ 

Мер Харкова Терехов розповів, що сьогодні місто отримає велику гуманітарну допомогу. Її одразу роздадуть. “Провідав сьогодні у лікарнях наших поранених – бійців та містян. Вони тримаються. Вони герої”.

• До міста привозять медикаменти та кисень. “Ми робимо все можливе, а іноді і неможливе, тому що ми – це Харків. Тому що це – Україна”.

  • МЕЛІТОПОЛЬ 

Мешканці Мелітополя вийшли на вулиці міста, щоб зупинити захоплення міста росіянами. Вони протестують проти “визволення”, вигукують “геть окупанти” та чітко висловлюють свій гнів до загарбника – Росії.

image 2 2 scaled

Місцеві жителі уже не вперше виходять на вулицю висловити свою позицію, масштабні мітинги також проходили і 2 березня. Загалом Запорізька область продовжує давати ворогу відсіч.

  • ЧОРНОБИЛЬ 

Російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію в перший же день масштабного наступу на Україну. Наразі окупанти досі незаконно утримують в заручниках працівників електростанції.

ІНФОРМАЦІЯ ОНОВЛЮЄТЬСЯ…

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено