Івано-Франківськ

“Радіація – не знає де Росія, де межі вашої країни” – Зеленський звернувся до росіян

"Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію - історію України, історію Європи", - президент України.

0c208018 c352 47be 8995 6a34e9801d99 scaled

Сьогодні, четвертого березня, Володимир Зеленський звернувся до українців та всього світу.  У ранковому відеозверненні він розповів й про кричущий випадок цієї ночі – російська армія атакувала Запорізьку атомну електростанцію, пише ПІК. 

“Російські танкісти знали, що вони обстрілюють, прямою наводкою по атомній електростанції – це терор небаченого рівня. В Україні 15 атомних блоків, а у російський військових повністю відбита пам’ять про Чорнобиль, про цю світову трагедію”, – сказав Зеленський.

Президент України звернувся й  до росіян, які б мали пам’ятати про Чорнобильську трагедію

“Росіяни, я хочу звернутися до вас, ми ж разом боролися з наслідками Чорнобильської катастрофи у 1986 році. Ви маєте пам’ятати розкиданий вибухом гарячий графіт, жертв, ви маєте пам’ятати світло над енергоблоком, ви маєте пам’ятати евакуацію з Прип’яті. Як це можна забути? А якщо ви не забули, то ви не маєте мовчати! Ви маєте сказати своїй владі, вийти на вулиці й сказати, що ви хочете жити, жити на землі без радіоактивного зараження. Радіація – не знає де Росія, де межі вашої країни”, – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що світові лідери шоковані цією атакою.

“Потрібне негайне посилання санкцій проти держави-ядерного терориста, потрібне негайне закриття неба над Україною, бо тільки це може гарантувати, що Росія не битиме ракетами та авіабомбами по атомних обєктах”, – додав він.

Також Володимир Зеленський подякував нацгвардії, яка захищала станцію від ворога, рятувальникам, які загасили пожежу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено