Івано-Франківськ

Російські окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: що відомо про наслідки (ВІДЕО)

Довший час окупанти недопускали пожежних до АЕС.

2d2b829 274925290 3178351119067162 7605101845781609751 n

Вночі четвертого березня російська армія обстріляла будівлі та блоки найбільшої АЕС в Європі – Запорізьку атомну електростанцію.

Загорілися приміщення в навчально-тренувальному корпусі, повідомляє ДСНС, пише ПІК.

Довший час пожежників не допускали на гасіння пожежі, що виникла внаслідок боїв, але згодом допустили.

“Станом на 05:20 на Запорізькій АЕС в Енергодарі підрозділи ДСНС виїхали на гасіння пожежі в учбово-тренувальному корпусі. Від ДСНС залучили 40 людей та 10 пожежних машин. О 05:55 пожежу локалізували на площі 2 тис. м. кв.”, – повідомляє ДСНС.

О 06:20 рятувальники ліквідували пожежу. За даними ДСНС, жертв та постраждалих немає. Наразі радіаційний фон не змінений.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов своєю чергою повідомив, що зараз бої не ведуться.

“Ні в місті, ні на станції. Затишшя відбувається”, – сказав мер у прямому ефірі українських національних телеканалів.

Тим часом Президент Володимир Зеленський звернувся до світової спільноти й заявив, що “Європа повинна прокинутися”. Адже ніхто ніколи не обстрілював атомні енергостанції, росіяни шантажують вибухом і світові загрожує глобальна катастрофа, передає ПІК з посиланням на УП.

“Це вперше в нашій історії, в історії людства, держава-терорист вдалася і до ядерного терору. Російські пропагандисти погрожували засипати світ ядерним попелом. Тепер це не погроза – тепер це реальність”, – сказав Зеленський.

Європейці кричіть своїм політикам.

“Якщо буде вибух – це кінець всім. Кінець Європі. Це евакуація Європи. Тільки негайні дії Європи можуть зупинити російські війська.Не допустіть загибелі Європи від катастрофи на атомній станції”, – наголосив Зеленський.

 

Додамо, в Енергодарі – 6 енергоблоків, тоді як на Чорнобильській АЕС у 1986 році вибухнув один. Загалом в Україні 15 атомних блоків.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено