Івано-Франківськ

Головне за ніч: авіаудари по Харкову, “живий щит” на Сумщині, блокада Маріуполя (ФОТО, ВІДЕО)

Основні події, що трапилися вночі проти 6-го березня 2022 в регіонах України, які відбивають навалу загарбників.

 

921a278 mariupol rujnuvannya meshkantsi 690

  • Маріуполь у блокаді

Окупанти, які зірвали евакуацію маріупольців, фактично взяли у полон ціле місто.

Маріуполь не один день перебуває у блокаді, 6 днів йде безперервний обстріл житлових масивів, руйнується інфраструктура, багато поранених, багато людей, яких ми уже не побачимо“, –  розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

e811d3f 274695763 3177454012580719 8924260452805930183 n

За його словами, вороги залишили місто без води та електроенергії.

  • Обстріляні майже всі райони Харкова

У Харкові знову була неспокійна ніч. Ворог завдав по місту чергові авіаудари. У результаті кілька будівель загорілися.

image 8

Окупанти гатили майже по всіх районах Харкова: Салтівці, Холодній Горі, Баварії, Люботині, селищі Жуковського, Коротичу та по Нових домах.

Крім того, росіяни обстріляли й військову частину у селищі Жуковського, там також сталося займання.

  • Ворожі обстріли на Сумщині

Російська авіація продовжує  бомбардувати інфраструктурні та критично важливі об’єкти Охтирського району. Ворожа артилерія обстрілювала весь день мирне селище Велика Писарівка. Пошкоджені будинки та електромережі, у селищі немає світла.

4f39ffd 274989459 374970884631217 4291680337523669739 n

Місто Тростянець лишається окупованим ворожими військами. Разом із тим окупанти створили “живий щит” із жителів села, за інформацією ОДА, зроблений для охорони розгорнутої зенітно-ракетної системи С-300.

  • Росіянам не вдався прорив із Балаклії на Дніпропетровщину

Відносний позитив, шо росіяни сьогодні спробували зробити прорив у Балаклії в сторону Дніпропетровщини, але їх зупинили. Розбита колона російської техніки. 

Ми за оперативними даними розуміємо, що росіяни хочуть прорватися з однієї сторони – зі сторони Лубен, це Полтавська область, з іншої сторони – це Канівська ГЕС“, – розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

  • Ірпінь, Буча, Гостомель  – ситуація дуже складна

Ситуація в Києві в цю ніч була відносно спокійна. Але на підступах до Києва стоїть величезна армада російської техніки.

З Бучі та Гостомеля, що під Києвом, не можуть евакуювати людей, за інформацією місцевих мешканців, окупанти розстрілюють навіть цивільне населення. За інформацією місцевих мешканців, у Бучі зараз перебувають російські загарбники, які не дають бучанцям виходити з укриттів. Світла у місті немає.

630 360 1646378856 928

Є випадки вбивства мирних жителів. Зокрема, окупанти вдерлися на подвір’я приватного домогосподарства і пострілом у голову застрелили 69-річного чоловіка, а його дружині наказали сидіти у погребі та не виходити.

У інших регіонах ситуація наступна (на 8:00 06 березня 2022):

  • Херсон: відносно тихо. Відключили мобільний зв’язок;
  • Житомирщина: двічі вночі була повітряна тривога. В Коростені внаслідок авіаційного удару зруйновано 10 приватних житлових будинків (1 людина загинула,  5 отримали травми (з них 1 дитина); з підвалу гаража, який охопило полум’я врятували 5 дітей. Удар по місцевій залізниці – пошкоджено тепловоз, 2 електрички, 2 пасажирських вагона. У містечку Овруч – зруйновано 15 приватних житлових будинків. Загиблих та травмованих наразі немає;
  • Запорізька область: ніч пройшла відносно спокійно.  Населення Запоріжжя та інших населених пунктів області продовжує готуватися до зустрічі з ворогом, обладнуючи укріплення;
  • Хмельницька область: удари по аеродрому в Старокостянтинові (2 поранених);
  • Чернігівщина: постійні повітряні тривоги. Бої на околицях. Бої на київському напрямі;
  • Полтавщина: ніч пройшола спокійно. Повітряні тревоги Лубни, Миргород, зранку і Полтава;
  • Луганщина: ніч пройшла більш-менш спокійно. Вчора вдень були потужні обстріли: у прилеглих до Сєвєродонецьку селищах, які тепер відрізані від міста, гуманітарна катастрофа. У Новопскові автоматними чергами розігнали акцію протесту. Знову обстріляли обласну дитячу лікарню. З позитиву: дійшла перша гуманітарна допомога з Чернівецької області. Починає роботу ООН у справах біженців – закупити гуманітарку для Новопскова;
  • Донеччина: над Краматорськом вчора ввечорі наша ППО збила крилату ракету;
  • Миколаївщина: увечорі обстріл смерчамі. Усі  три снаряди вклучили у подвірря приватних будинків.  У наслідок обстрілу с.Радісний сад Миколаївського району є загиблі. Також був обстріл ракетами інших сіл Миколаївського району Миколаївської області. В цілому ситуація контрольована;
  • Дніпро: вночі була одна тривога;
  • Кіровоградщина, Волинь, Вінничина, Рівненщина, Черкаси  Львівщина, Чернівці, Івано-Франківськ, Закарпаття, Тернопіль, Одеса: ніч пройшла спокійно.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено