Івано-Франківськ

Ердоган передав Путіну слова Зеленського про готовність до прямих переговорів: що далі

Турецька сторона вважає, що така зустріч позитивно вплине на запобігання війні, приборкання насильства та зменшення кількості жертв.

 

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час телефонної розмови з президентом РФ передав йому слова президента України Володимира Зеленського про готовність зустрітися, повідомляє Українська правда з посиланням на TRT Haber, що цитує радника Ердогана Ібрагіма Калина, пише ПІК.

Калин розповів, що під час телефонної розмови президентів Туреччини та України Зеленський заявив про готовність до прямих переговорів з Путіним.

“Я готовий зустрітися з Путіним у Стамбулі, Анкарі, де він забажає”, – сказав Зеленський.

Калин повідомив:

“Президент (Ердоган -ред.) уже передав це повідомлення Путіну. Ми продовжимо роботу в цьому напрямку. Така зустріч безумовно позитивно вплине на запобігання війні, приборкання насильства та зменшення кількості жертв. Як Туреччина, ми готові зробити свій внесок”.

До речі, на думку деяких аналітиків, Туреччина на сьогоднішній ситуації непогано заробляє – з одного боку, поставляючи зброю Україні, з іншого – зберігаючи (і розширюючи) присутність на російському ранку після відходу звідти західних компаній.

Сам Ердоган, бажаючи розвивати зв’язки і з Росією, і з Україною, недавно сказав:

“Потрібні ретельні розрахунки, щоб з’ясувати плюси і мінуси дій проти Росії. Такі кроки потрібно робити делікатно”.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено