Івано-Франківськ

В Україні в час війни дозволили одружуватися з військовими без їхньої присутності

Відповідну постанову ухвалили сьомого березня 2022 року.
MyCollages 2 scaled

Кабінет Міністрів України постановив, що на період воєнного стану державна реєстрація шлюбу можлива навіть, якщо один із наречених, який є військовим, не буде присутній особисто, пише ПІК.

“Проте військовослужбовець повинен надати заяву, яка буде підтвердженням згоди на шлюб. В ній також мають бути зазначені прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності), дата народження, громадянство. У разі обрання прізвища нареченого (нареченої) або приєднання до свого прізвища прізвища нареченого (нареченої) — також мають бути відомості про обране прізвище”, – йдеться у постанові.

Факт реєстрації шлюбу, якщо один із наречених є військовослужбовцем, також може засвідчуватися актом про укладення шлюбу, який складає командир (керівник) військовослужбовця та скріплює його гербовою печаткою відповідного органу.

Акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома відсутніми нареченими.

Документ про укладення шлюбу має містити відомості про дату та місце його складення, прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності), дату народження обох наречених, їх громадянство, а у разі обрання прізвища одного із них або приєднання до свого прізвища прізвища іншого — також відомості про обране прізвище.

Далі акт надсилає командир до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складення актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян (далі — Реєстр).

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено