Івано-Франківськ

“Кожен, чий дім чи квартира були знищені окупантом, отримає відшкодування”, – Шмигаль (ВІДЕО)

Прем'єр-міністр України розповів про основні напрацювання Уряду для допомоги українцям.

621a8c90df423196666480 820x360 scaled 1

Сьогодні, дев’ятого березня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час свого відеозвернення розповів про важливі кроки, які робить Уряд, передає ПІК.

Зокрема:

  • Орієнтовно вже за тиждень у додатку “Дія” почнуть реєструвати інформацію про пошкоджене та зруйноване майно громадян України.

“Кожен, хто залишився без даху над головою. Кожен, чий дім чи квартира були знищені окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування в Дії. Ми вже створили «Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури». І як тільки війна буде завершена, ми почнемо відновлювати усе, що зруйнував ворог”, – зазначив Шмигаль.

  • Війна застала українців зненацька, багато людей залишились без документів. Тому в Дії також з’явиться нове тимчасове цифрове посвідчення єДокумент.

“Він буде дуже гнучкий: міститиме паспортні дані, ІПН, а також за можливості фото. Його визнаватимуть органи державної влади, Нацполіція, військові на блокпостах. єДокумент автоматично буде доступний всім користувачам Дії”, – інформує Прем’єр-міністр України.

  • Також створять резерв продовольства.

“Держава здійснить викуп зерна та інших запасів в обсягах річного споживання всією країною за кошти державного бюджету. Це дозволить нам забезпечити країну достатньою кількістю продуктів харчування”, – розповів Денис Шмигаль.

  • Уряд продовжує розширювати перелік критичного імпорту.

“Підтримуємо роботу критичної інфраструктури. Робимо все, аби наша армія і тил були якнайкраще забезпечені. І ми переможемо”, – підсумував Шмигаль.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено