Івано-Франківськ

Переговори Кулеби і Лаврова завершені: які результати

Голови МЗС України та росії зустрічалися сьогодні, 10 березня у Туреччині.

Переговори Кулеби і Лаврова завершені: які результати

Переговори нашого міністра і російського тривали майже півтори години. Опісля Дмитро Кулеба провів короткий брифінг за результатами перемовин, пише ПІК.

Основні тези: 

  • Я приїхав на зустріч із двома завданнями – організувати гуманітарний коридор та домовитися про 24-годинне перемир’я для вирішення гуманітарних питань.
  • Прогресу з перемир’я немає. Ми порушили питання 24-годинного перемир’я, щоб вирішити найгостріші гуманітарні питання, але не досягли прогресу в цьому, оскільки, як виглядає, в РФ інші люди приймають рішення з цього приводу.
  • Погодилися продовжувати діалог для вирішення гуманітарних питань, я готовий до нових переговорів у такому форматі, якщо перспективи досягнуть суттєвого прогресу та пошуку рішень.
  • Коли два глави МЗС проводять зустріч, вони за умовчанням мають мандат вирішувати питання миру, безпеки, мандат, наданий їм їхніми лідерами та парламентами. І я готовий продовжувати це, з метою припинення війни в Україні, припинення страждань українських громадян та звільнення українських територій від російських окупантів. 

«Сьогодні я почув, що припинення вогню можливе, якщо Україна виконає умови Путіна. Однак Україна не здається. Ми шукатимемо дипломатичні рішення, а поки цього не досягнуто, будемо захищати людей від російської агресії», —  сказав глава МЗС України Кулеба.

Брифінг можна переглянути тут.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено