Івано-Франківськ

Націоналізація: Укрзалізниця хоче забрати 15 тисяч російських вагонів, що є на коліях України

Тепер вагони Росії працюватимуть на економіку України.

d275aa45bf994cf380b3cd7757040d52.1020x565 scaled

Укрзалізниця починає націоналізацію російських вагонів. На коліях України зараз стоїть близько 15 тис. вагонів РФ. Вони належать 250 компаніям. Їх націоналізація стала можливою після підписання Президентом України Закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності рф». Про це повідомляє голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, пише ПІК.

«Діємо в рамках закону. На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є рф. Далі буде Кабмін, РНБО, Указ Президента та ще один Закон України. Процедура займе час, тож починаємо вже. Визначення хто з власників вагонів має в капіталі частку рф — теж задача нешвидка. Але маємо час, маємо натхнення», — зазначив керівник УЗ.

Є компанії, які точно належать рф. Зокрема, це ВЕБ-Лізинг, ВТБ-Лізинг, Газпромтранс, ГТЛК, Сбербанк Лізинг. Це вже більше 3 тис. вагонів.

Тепер вагони Росії працюватимуть на економіку України. Вони Укрзалізниці стануть у нагоді, адже вона напрацьовує нові логістичні маршрути до Європи, які допоможуть відновити вантажну роботу.

Українських вагонів у Росії всього 482.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено