Івано-Франківськ

Купити житло на заході України: чи варто це робити під час війни

3% людей, які вимушено залишили свої домівки та поселилися в західних областях України, зацікавлені придбати нерухомість.

rieltor img

Західна Україна за 19-й день війни стала надійним прихистком для українців, що рятуються від війни. Хтось зупиняється тут не надовго, щоб рушити далі до Європи, хтось – намагається влаштуватися тимчасово. Є і такі, що збираються осісти тут назавжди.

Чи можна в умовах воєнного стану купувати та продавати нерухомість. Наскільки це небезпечно, розбирався ТСН.ua, пише ПІК.

“На західній Україні відзначається ріст попиту і, відповідно,  цін на нерухомість. За даними Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів)  України (АФНУ) 3% з тих, хто вимушено залишив свої домівки та поселився в західних областях України, зацікавлені в отриманні якоїсь нерухомості”, – зазначають експерти.

Президент асоціації спеціалістів з нерухомості України  Юрій Піта попереджує  про небезпеку придбання нерухомості під час війни й пояснює, чому не можна  купувати нерухомість під час війни?

“З початку війни не працював  Державний реєстр прав на нерухоме майно. Угоди купівлі, продажу об’єктів нерухомості  не вкладалися. За інформацією Міністерства фінансів України,  планується відновити доступ до Держреєстру в районах, де не має військових дій. Проте функціонал деяких послуг, скоріш за все, буде обмеженим”, – каже Юрій Піта.

Тому до кінця військового стану в Україні, спеціалісти з АФНУ не радять укладати договори поза Держреєстру, як, наприклад, купувати нерухомість за довіреністю, підписувати попередні договори, тощо, через незахищеність даних операцій. Тим більше не можна користуватись  всілякими «схемами».

“Придбання квартир сьогодні із дотриманням усіх юридичних вимог сьогодні не можливе. В першу чергу через те, що будь-яка угода відповідно Цивільного  кодексу України, ст. 233  може бути визнана недійсною  через важкі для неї обставини незалежно від того, хто був ініціатором такого правочину. А війна є, напевно,  найважчою обставиною”, – зазначає фахівець.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено