Івано-Франківськ

Під Харковом росіяни скинули касетні бомби: є загиблі

Загинули щонайменше шестеро людей, кількість травмованих встановлюють.

Під Харковом росіяни скинули касетні бомби: є загиблі

Під Харковом сьогодні, 17 березня російські військові обстріляли забороненими касетними бомбами селище Козача Лопань. Про це повідомив голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко на своїй сторінці у Facebook, пише ПІК.

“Окупанти розбомбили залізничний вокзал, магазини, аптеки та інші цивільні будівлі у центрі селища. При цьому об’єкти військової інфраструктури, яку загарбники розмістили в Козачій, а також російські військові не постраждали”, – написав він.

Задоренко нагадав, що використання касетних бомб заборонено Дублінською конвенцією 2008 року.

“Саме ними вороги зараз бомблять Харків, Дергачі і багато інших міст України. Все це свідчить про навмисну цинічну провокацію кремлівських окупантів з метою звинуватити українську сторону, посіяти паніку та ненависть місцевого населення до Збройних сил України”, – додав голова громади.
Також 17 березня о 14:40 під час гасіння пожежі на території ринку внаслідок артилерійського обстрілу загинув співробітник ДСНС та ще один отримав поранення. Підрозділи ДСНС до гасіння певний час не залучалися в зв’язку з обстрілами.
Станом на 19:00 внаслідок пожежі на території ринку (по всій площі), сталося розповсюдження вогню на приватні житлові будинки.
До слова, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що окупанти взяли в полон мера Великобурлуцької громади Віктора Терещенка. Його викрали просто з робочого місця.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено