Івано-Франківськ

Фейкові дзвінки ніби від Шмигаля: хто насправді телефонував міністрам Британії

В уряді Великої Британії почали спеціальне розслідування щодо того, як стали можливими фейкові дзвінки.

Bez nazvanyya 1 5

Як відомо, днями в Англії зафіксували дзвінок шахрая до міністра оборони Британії начебто від імені прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.  В уряді Британії вважають, що за дзвінками невідомого уже до кількох міністрів  стоїть Росія.

Як повідомляє Politico, про це сказав речник прем’єра Бориса Джонсона у спілкуванні зі ЗМІ 21 березня, пише ПІК з посиланням на Європейську правду.

Речник заявив, що відповідальною за серію дзвінків вважають Росію, і що спроб було три – телефонували міністру оборони та главі МВС, а також міністерці культури Надін Дорріс.

“Це стандартна практика для інформаційних операцій РФ. Дезінформація – це частина методички Кремля, завданням якої є відволікати від протиправних дій (РФ) в Україні та порушень прав людини, які там скоюються. Ми бачимо купу відволікаючих історій і відвертої брехні, що відображає відчай Путіна і його намагання приховати масштаби конфлікту і невдачі РФ на полі бою”, – зазначив речник.

Нагадаємо, досі було відомо про два фейкових дзвінки британським міністрам. Міністр оборони Бен Воллес першим повідомив про інцидент, зазначивши, що здогадався про обман і припинив розмову після насторожуючих питань. Воллес одразу заявив, що вважає відповідальною РФ.

В уряді почали спеціальне розслідування щодо того, як стали можливими фейкові дзвінки.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено