Івано-Франківськ

Як працює комунальний транспорт Івано-Франківська під час війни: основні зміни

Директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк розповів, яких змін в роботі зазнав комунальний транспорт Івано-Франківської громади у воєнний час.

photo 2022 03 22 20 08 08

У воєнний час життя українських міст зазнало значних змін. Однак наразі в Івано-Франківську вся критична інфраструктура продовжує працювати. А громадський транспорт не припиняв працювати з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«Зміни пов’язані з тим, що ми виконуємо також евакуацію населення, займаємось розвезенням внутрішньо переміщених осіб, а також перевозимо дітей до кордону. Тому випуск автобусів на маршрути зменшився. А також є проблематичне питання з паливом та з обслуговуванням транспорту, оскільки багато запчастин ми отримували зі східної України. Крім того, на роботу комунального транспорту впливає комендантська година. Оскільки транспорт повинен курсувати лише у період між комендантською годиною. Тому вечірні і ранкові графіки виїзду зазнали певних змін», – пояснює Віталій Голутяк.
Для мешканців громади наголошують, що коли є повітряна тривога, а вони можливі як вночі, вдень чи під ранок – під час тривоги всі люди повинні знаходитись в укриттях чи безпечному місці.
«У нас з 4:30 ранку відбувається довезення працівників до робочого місця. Якщо у цей час ще триває повітряна тривога – відповідно ми не маємо змоги цього зробити. А можемо забезпечити це лише після того, як оголошений відбій тривоги. Якщо працівники дістались до роботи до початку тривоги, то в такому випадку виїзд транспорту на маршрути відбувається одразу після відбою. Саме тому деякі виїзди відбуваються із затримкою. І ми просимо мешканців враховувати той момент, що транспорт може курсувати з запізненням», – додає Віталій Голутяк.
Однак попри все пільгове перевезення у громаді вдалося зберегти. А також пільговим проїздом можуть скористатися внутрішньо переміщені особи, а саме ті, хто мав пільги у своїх громадах.
«Зрозуміло, що ці люди не можуть мати картку Галка, і ми не зможемо її зараз виготовити, тому ці люди можуть їздити за своїми посвідченнями. Наприклад, якщо людина пенсійного віку і має пенсійне посвідчення – проїзд у комунальному транспорті для неї буде безоплатний», – говорить очільник КП «Електроавтотранс».
Для власників транспортних карток «Галка» в комунальному підприємстві уточнили, що поповнення картки може зараховуватись на наступний день. Оскільки основні сервери, які забезпечують роботу знаходяться у Києві. Відтак просять мешканців здійснювати поповнення транспортної картки завчасно.
Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено