Івано-Франківськ

“Нам треба серйозно поговорити” – Марцінків звернувся до мешканців Франківська

Мер закликає не ігнорувати оголошення про повітряну тривогу.

Сьогодні, 21 березня, в Івано-Франківську була повітряна тривога, тривала вона понад дві години. Після оголошення “відбою тривоги” міський голова Руслан Марцінків вийшов у прямий ефір та звернувся до мешканців міста, передає ПІК.

“Сьогодні під час тривоги мав необхідність з військовою потребою проїхатися містом. І бачив, як сотні людей стояли на зупинках. Як батьки з маленькими дітками гуляли містом. Особливо мене вразили люди, що гуляли з дітьми в районі аеропорту! Той мікрорайон вже ТРИЧІ зазнавав ударів!Наголошую, зараз треба бути максимально уважними!”, – каже Руслан Марцінків.

Мер відзначив, що справді, декілька днів поспіль в Івано-Франківськ не прилітали ракети. Але це не означає, що ворог забув про Івано-Франківськ!

“Ось сьогодні по Рівному вдарили ракети. У Львів прилетіли після того, як сирени звучали декілька годин поспіль. Щодня повітряні удари прилітають на територію України. І щодня є небезпека для нашого регіону. Жодна тривога не є навчальною! Будьте пильними. І не нехтуйте своєю безпекою та безпекою своїх дітей. Небезпека є!”, – наголосив мер.

Нагадаємо:

Якщо почули сирени, перебуваючи вдома:

1. Ввімкнути телевізор чи радіоприймач і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;

2. За можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;

3. Швидко одягнутися та одягнути дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номери телефонів батьків;

4. Закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ, загасити печі, вимкнути світло (автоматичну коробку, рубильник тощо);

5. Взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття.

У разі відсутності в радіусі 500 м від вашого будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

Якщо ви не почули сигнал та у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор — під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

Якщо почули сирени, перебуваючи на роботі:

1. Виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом дій або Інструкцією, діяти за вказівками керівництва;

2. Швидко, без паніки зайняти місце у захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні) та виконувати вимоги старшого (коменданта).

Перебуваючи у громадському місці, потрібно вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти відповідно до них (йти в зазначені сховища або укриття).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено