Івано-Франківськ

26 день війни: яка ситуація у регіонах станом на ранок 21 березня

Зведена інформація від голів обласних військових адміністрацій та ДСНС України.

26 день війни: російські загарбники продовжують здійснювати обстріли здебільшого на північному та південному напрямку. Наші Збройні Сили не дають противникам просунутися на зайнятих ними рубежах, інформує ПІК.

26 день війни: яка ситуація у регіонах станом на ранок 21 березня

  • Чернігівщина: окупанти продовжують обстрілювати місто та область. Внаслідок артобстрілу пошкоджено 2 пожежні автоцистерни. Особовий склад не постраждав.

“Стандартно по Чернігову щось гупає. Прилітають снаряди на цивільну інфраструктуру. Трохи дістається Ніжину теж. По іншим громадах ситуація без змін. На фронті ситуація також без змін: ми наносимо потужні удари по ворожим позиціям і впевнений, що дуже скоро на нас чекає перемога”,повідомив голова ОВА В’ячеслав Чаус у Фейсбук. 

Він також додав, що окупанти продовжують вдаватися до викрадення людей і закликав жителів, якщо вони знають про такі випадки повідомляти голів громад та голів райдержадміністрацій.

  • Київщина: сьогодні, 21 березня тут погоджено “режим тиші” для евакуації людей. Детальні маршрути можна переглянути тут.  Вчора, за словами голови ОВА Олексія Кулеби вдалося перевезти в безпечні місця понад 3300 людей з маршрутів Бобрик – Бровари та Тарасівка – Бровари.
  • Харківщина: у районах області за інформацією ДСНС, доба пройшла відносно спокійно і ворог не завдавав обстрілів. Вночі активізувалися обстріли житлових кварталів Харкова. По області тривають бойові дії в напрямку Ізюму.
  • Миколаївщина: у місті була повітряна тривога вранці. За словами голови ОВА Віталія Кіма, в області, там де  не було окупантів, вже були трактори на полях.
“В частині, де вони відступили, проводимо прибирання та готуємось до посіву. Тим хто допомагає окупантам краще покинути місто. Ми знайдемо вас усіх. Завдяки оркам стало більше ресурсів і ми їм все повертаємо. Впевнено рухаємось вперед, роблячи необхідну роботу”, – сказав він у своєму відеозверненні.
  • Сумщина: близько 4 ранку внаслідок обстрілів пошкодили ємності з аміаком на заводі “Хімпром”. Стався витік. Радіус ураження був близько 2,5 кілометрів (аварію вже ліквідували). Одна людина травмована, загрози для населення немає.
  • Запорізька область. Без змін. Вночі було тихо. Область продовжує приймати колони біженців із Маріуполя.
“855 людей ми зустріли у Запоріжжі! Ще 1000 приїхали своїми машинами. Спокійного нового життя та мирного неба над головою! Раді вітати у Запоріжжі”,написав у Фейсбук голова ОДА Олександр Старух.
  • Житомирщина: за минулу добу ворог гатив по селах Народицької громади з реактивної артилерії. 
“На жаль констатуємо, що маємо загиблих та постраждалих. Проте, ми тримаємо оборону та й далі будемо знищувати окупанта на українській землі”,повідомив у своєму відеозверненні голова ОДА Віталій Бунечко.
  • Луганщина: ворог зі зла гатить по мирному населенню. Найважча ситуація в Рубіжному, Попасній та Кремінній. За добу росіяни зруйнували 12 житлових будинків, поранених двоє, врятованих з-під завалів п’ятеро, повідомляють у ДСНС. Також окупанти цілеспрямовано знищують продовольчі склади на в регіоні.
“Рашисти хочуть заморити голодом мирних мешканців. Впродовж декількох днів росіяни обстрілювали продовольчі склади в Сєвєродонецьку, поки остаточно не знищили їх та харчі всередині. Подібні випадки і в інших містах області”, – повідомив у Фейсбук голова ОВА Сергій Гайдай.
  • Рівненська область: вранці окупанти нанесли два ракетні удари на один із полігонів регіону. Встановлюються всі деталі.
  • Донеччина: обстріли та авіаудари тривають.
  • Черкаси, Чернівці, Дніпропетровська область – ситуація спокійна. 
  • Волинь, Львівщина, Закарпаття, Івано-Франківщина, Тернопільщина, Хмельницька область, Вінницька область – спокійно попри повітряні тривоги. 
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено