Івано-Франківськ

Католицький ліцей відчиняє свої двері для дітей-переселенців з усієї України

З ініціативи Архієпархіального управління оголошено позаконкурсний добір учнів 5-11 класів Католицького ліцею св. Василія Великого для вимушено переселених дітей.

097 scaled

Директор Католицького ліцею о. Маркіян Букатчук назвав це кроком назустріч тим, хто постраждав внаслідок лихоліття війни, покинув свій дім і наразі не може брати участі в навчальному процесі, повідомляє ПІК із посиланням на Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ

«Йде мова про крок назустріч переселеним особам, в тому числі учням 5-11 класів, які зараз не мають доступу до освітнього процесу. Очевидно, що держава робить свої кроки для забезпечення навчання для цих учнів. Але ми, як церква і школа, хочемо посприяти, щоб школярі отримали якісну і доступну освіту», – розповів о. Маркіян Букатчук.

Після подачі адміністрація переглядатиме заявки та контактуватиме щодо подальших кроків. Учням проведуть невеликі співбесіди і при наявності всіх відповідних критеріїв діти отримають можливість долучитися до освітнього процесу. Нових школярів додаватимуть до класів, де кількість учнів не перевищує 22 осіб.

Наразі, навчання в Католицькому ліцеї відбувається в дистанційній формі, що є звичною та налагодженою практикою для вчителів та учнів. Однією з причин навчання у форматі онлайн є проживання в приміщеннях ліцею вимушених переселенців, які отримують не тільки нічліг, але триразове харчування та безкоштовні медичні послуги в Лікувально-діагностичному центрі св. Луки.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено