Івано-Франківськ

31 день війни в Україні: що сталося за ніч

Рашисти після провалу плану про бліцкриг в Україні змінили плани.

ukr army scaled

Вже 31-й день Україна захищається від російських окупантів. Вони не змогли просунутися вглиб України. І змогли зайти в Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Суми, Чернігів і багато інших міст.

Детальніше про те, що відбувається в Україні прямо зараз, про ситуацію в різних містах, оперативні дані від ключових відомств і вся актуальна інформація – в текстовому онлайні РБК-Україна, пише ПІК.

06.54. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на окремих напрямках ворог не залишає спроб ведення штурмових дій, здійснює авіаційні нальоти та намагається завдати вогневої поразки окремим підрозділам ЗСУ.

Окупанти хочуть активізувати діяльність ДРГ у столиці.

Українські військові знищили 8 танків та майже 30 одиниць іншої ворожої техніки.

06:23 Ворог у місті Мелітополь Запорізької області хоче провести сьогодні проплачений мітинг на підтримку “російської влади”.

Обіцяна оплата за участь – 1200 рублів (350 грн). Всім охочим “підзаробити”, необхідно буде тримати російський окупаційний прапор та “щиро” радіти на відеокамери”.

05:46. До замаху на Зеленського причетні “вагнерівці”.

Старший радник міністра оборони Маркіян Лубківський повідомив CNN, що сумнозвісна російська “ЧВК Вагнера” ​​була причетна до змови з метою вбивства президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

“Вони хотіли вбити керівництво України: нашого президента та прем’єр-міністра. Це було метою, і пару підрозділів із них безуспішно відправили в Україну”, – сказав він.

Лубківський сказав, що змова була підтверджена українською розвідкою та спецназом, який відповідає за охорону Зеленського.

04:34. Ворожі ракети потрапили до військової частини Житомира.

“Нам сьогодні “прилетіло” – ракета вдарила по військовій частині, потрапила… Слава Богу все більш-менш нормально. Взяли (затримали) після цього двох людей, які мали фотографії цього об’єкту з усіх боків”, – розповів мер міста Сергій Сухомлін.

Затримані фотографували військову частину, і завдяки цим знімкам російський ворог потрапив до неї.

04:11. Російські військові знову бомбардували Охтирку.

Як повідомили у Сумській ОВА, Охтирка зазнає дуже серйозних втрат.

Під час боїв у Тростянецькій громаді було пошкоджено газопровід, є ризик відключення нових абонентів від газопостачання.

03:31. Мер Славутича спростовує чутки про свою “втечу”.

“Перестаньте розганяти фейки та паніку!!! Ми всі працюємо! Працюємо дистанційно, кожен на своєму місці та все єдиною командою! У міського голови свої завдання та виконує їх у чіткій координації з обласним штабом!” – заявив Фомічов.

03:10. Українська армія продовжує успішно тримати оборону у небі.

За добу 25 березня ЗСУ знищили три ворожі літаки, три безпілотники типу “Орлан-10”, один вертоліт на стоянці та щонайменше п’ять крилатих ракет в небі, повідомляє Командування повітряних сил.

02:16. Росія після провалу плану про бліцкриг в Україні змінила плани.

За даними Міноборони США, РФ тепер може переключити увагу на більш обмежені цілі, і намагатиметься захопити східні регіони України.

Росія віддає пріоритет Донбасу на сході України, а не Києву, що може бути спробою створити важелі впливу на переговорах та відрізати ЗСУ на сході від решти країни, вважають у відомстві.

00:50. Росія стягує додаткові артилерійські підрозділи до кордону.

“Протягом минулої доби істотних змін у тактиці дій противника не відбулося. Як особливість слід зазначити переміщення додаткових артилерійських підрозділів до кордону з Україною”, – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

23. 02. У п’ятницю, 25 березня, російські окупанти поранили військового кореспондента ТСНАндрія Цаплієнка  під час виконання редакційного завдання в Чернігівській області.

Як пише ТСН, Цаплієнко отримав осколкове поранення.

“Лікарі сказали, що я просто народився в сорочці, і я реально народився в сорочці, адже якби трохи нижче або трохи вище пройшов цей осколок, я не знаю, напевно, я б тут не сидів, не стояв і не говорив. Ну, а так, все нормально. Наскрізне, як то кажуть”, — каже Андрій.

08.08. У західній частині Маріуполя, яка перебуває під контролем окупантів, почали зачистку. Серед місцевих жителів шукають так званих “нацистів”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено