Івано-Франківськ

Повітряна тривога: якими ракетами та звідки обстрілюють окупанти

Щодня РФ запускає десятки ракет по містах України. А чим же атакують окупанти?

FMWQTmnWQAAF IT scaled

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що окупанти атакують з повітря західну частину України ракетами різних типів. Переважно це “Калібр” та Х-55, пише ПІК із посиланням на “Еспресо.Захід“.

Їх запускають по усій країні, – каже Юрій Ігнат. – Ці ракети крилаті й можуть бути різного базування. Окупанти мають також чимало літаків, з яких вони завдають ударів. До речі, бувало, на Львівщину злітали з Каспійського моря. Таким чином вони атакували Яворівський полігон. До прикладу, шість літаків вилітає і запускають ракети у запрограмовані напрямки. Ракети малопомітні, окупанти часто використовують річища для низького польоту. А два чи три дні тому вильоти літаків активізувалися з аеродрому у Бресті. Досі активності звідти не було”.

Також атакують ракетами типу “Іскандер”. Тобто запускають ракету дуже високо, вона робить дугу і на шаленій швидкості летить у задану ціль. Їх повітряні сили українського війська вже теж навчилися збивати.

245560 scaled

“Ракети можна швидко збити, основне їх зафіксувати, – підкреслює він. – Хоча бачимо неодноразові випадки, коли ракети РФ падали дорогою через несправності, або потрапляли в іншу ціль. Тобто техніка ворога – недосконала”. 

Юрій Ігнат зазначає, що переважно усі ракети помітні для військовослужбовців Повітряних сил. Втім це високоточна зброя, яка летить 800 кілометрів за годину. Якщо ракета летить з Чорного моря, то незрозумілою є локація запрограмована для неї, тому сирена вмикається починаючи від Херсонської області й до Заходу.

Повітряні сили збивають цілі переважно зенітними ракетними комплексами, – додає Юрій Ігнат. – Стінгери, Ігла, британські та американські зенітні ракетні комплекси є на озброєнні. Ми вже навіть винищувачами збиваємо, що свідчить про майстерність наших пілотів. Це дуже складно, адже мають скластися умови, треба бути у вигідному розташуванні. Звісно, є шанс, що ракету знешкодять по дорозі. Втім ціль складна та малопомітна, але нас це не зупиняє, ми збиваємо“.

227517 822 960x380 0 scaled

Юрій Ігнат розповів про атаку на аеродром у Львові. За його словами, тоді максимально спрацювали розвідники, попередили про ціль і усю техніку вивели у безпечні місця.

Тому у командуванні Повітряних сил просять не нехтувати повітряними тривогами, адже не можливо визначити ціль ракети.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено