Івано-Франківськ

Російські окупанти знову використали фосфорні снаряди: є поранені

Обстріляли фосфорними снарядами Донеччині.

54a76e5 donecka690

Російські військові вночі продовжували обстрілювати центральну частину Донецької області, у Мар’їнці, Красногорівці та Новомихайлівці застосували фосфорні снаряди, є поранені.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram, пише ПІК.

“У Мар’їнці, Красногорівці та Новомихайлівці ворог знову застосував фосфорні снаряди. До Курахівської міської лікарні доставлено 11 поранених цивільних з Мар’їнської громади, серед них 4 дитини”, – зазначив Кириленко.

Вранці 31 березня ворог обстріляв Очеретинську громаду, внаслідок чого двоє людей отримали поранення.

Кириленко додав, що до прифронтових населених пунктів продовжують підвозити питну воду та харчі. Також триває евакуація людей.

“Закликаю тих, хто опинився на лінії фронту і хто залежний від наявності специфічних ліків та медичного догляду, скористатися можливістю і виїхати з області”, – закликав Кириленко.

Досвідково:

Білий фосфор – воскоподібна речовина, яка буває безбарвною або жовтого кольору, вогненебезпечна, відрізняється стійким часниковим запахом.

Говорячи про зброю з білим фосфором, найчастіше згадують фосфорні бомби. Але цією речовиною можуть начинятися міни, артилерійські снаряди, ракети і гранати

Чому не можна використовувати?

Через високу температуру горіння плавиться метал, дерева, тіла тварин і людей. У радіусі 150 метрів поряд з епіцентром вибуху у людей навіть під одягом повністю обвуглиться шкіра. Коли фосфор потрапляє на відкриті ділянки тіла, він викликає важкі опіки та болісні каліцтва. Якщо білий дим з часточками фосфору потрапить у легені, то він може їх повністю випалити. Якщо фосфор в будь-якому вигляді потрапить в організм, це викликає смерть у страшних муках. Для людини летальна доза усього 0,05 – 0,15 г.

Саме тому 1977 року Женевською конвенцією про захист жертв війни застосування фосфорних бомб та інших снарядів з білим фосфором поблизу та всередині населених пунктів було заборонено. Згідно з міжнародним законодавством таку зброю можна використовувати лише у разі обстрілу військових об’єктів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено