Івано-Франківськ

Засідання Радбезу ООН щодо Бучі: що говорив Зеленський під час виступу (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія перетворила своє право вето в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй на право смерті.

277670385 301974402086548 4246714819443314337 n scaled

Велика Британія, яка головує в Раді безпеки ООН, скликала на вівторок, 5 квітня, засідання Радбезу для обговорення масових убивств у Бучі на Київщині. Всі ці звірства вчинили військові РФ.

Зокрема Президент України Володимир Зеленський у своєму емоційному виступі закликав ефективніше боротися з РФ, яка коїть неймовірні злочини та плює на всі міжнародні законодавства, пише ПІК.

ПІК пропонує головне з виступу президента:

  • Я вчора повернувся з Бучі, звільненої від російської армії. Немає таких воєнних злочинів, яких би не зробили там російські військові. Вони розстрілювали жінок, вбивали цілі родини – і дорослих, і дітей, намагались спалити їх тіла, кидали людей в криниці, давили цивільних танками, відрубали кінцівки, перерізали горло. Їм вирізали язик, тому що не чули того, що хотіли почути.
  • Де ця безпека, яку має дати і заради якої існує Рада безпеки ООН? Вона не може ефективно працювати. Зараз світ побачив, що російські військові зробили в Бучі, але йому належить побачити, що зробили в інших окупованих містах.
  • Ви знаєте, що представники росії будуть говорити після цього. Вони це вже робили після збиття МН17 або після війни в Сирії. Вони будуть звинувачувати всіх, аби виправдати себе – що існують різні версії, що тіла вбитих підкинуті, а відео – постановочні. Але зараз 2022 рік. І ми зацікавлені в максимально повному і правдивому розслідуванні. В цьому має бути зацікавлена і кожна держава в системі ООН.
  • Росія відчуває себе колонізаторами. Їм потрібно наше багатство і наші люди. Росія вже депортувала десятки тисяч українців на свою територію, викрала сотні дітей. Вони відкрито грабують наші міста та села – від продовольства до золотих сережок, які просто виривають з вух.

  • Якщо це продовжиться, то фіналом буде те, що кожна держава зможе розраховувати тільки на силу зброї. ООН можна буде просто закрити. Чи готові ви до цього? Чи вважаєте, що час міжнародного права минув?
  • Потрібно негайно реформувати систему ООН таким чином, щоб право вето не було правом смерті, щоб була справедлива представленість в Радбезі усіх регіонів світу, потрібно примушувати агресора до миру, потрібна рішучість. Ланцюжок масових вбивств – від Сирії до Сомалі, від Афганістану до Ємену та Лівії мав би бути зупинений. Раніше, якщо бути чесним. Якби хоч раз тиранія отримала таку відповідь на розв’язану нею війну, що перестала би існувати, а після неї був би гарантований, чесний мир, то світ точно змінився би.
  • Світ дивився і не бачив. Ані окупації Криму, ані ще раніше війни в Грузії, ані ще раніше відчуження від Молдови цілого Придністровського регіону. І на те, як росія готувала ґрунт для інших конфліктів. Як це зупинити? Негайно притягувати російських військових, які вчиняли воєнні злочини, і тих, хто віддавав ці накази, до відповідальності. Трибунал має бути аналогічний Нюрнберзькому процесу.
  • Нагадаю, що після закінчення Другої світової війни покарання не оминуло таку людину, як Ріббентроп. Покарання наздогнало Айхмана.
  • Ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб передати наступним поколінням дієву ООН. Вона має мати змогу і рішучість діяти, якщо принципи миру порушуються. І мають бути рівними всі учасники, незалежно від економічних спроможностей, площі тощо. Найбільшою силою має бути сила миру.

Засідання Радбезу ООН щодо Бучі: онлайн-трансляція:

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено