Івано-Франківськ

Європарламент підтримав негайне введення ембарго на імпорт нафти та газу з РФ

Депутати Європарламенту також вимагають арешту "всіх активів, які належать російським чиновникам або олігархам, пов'язаним з режимом Путіна".

277800019 303212618629393 6381511731864472557 n scaled

Європарламент підтримав резолюцію про заклик до повного і негайного ембарго на імпорт російських енергоносіїв: нафти, газу, вугілля та ядерного палива.

Про це повідомив депутат Європарламенту Гай Верхофштадт, пише ПІК

Документ підтримала переважна більшість депутатів. За нього проголосували 413 з 552 парламентарів. Утрималися – 46, проти – 93. 

Депутати зазначають, що цей крок має супроводжуватися планом забезпечення безпеки енергопостачання ЄС, а також стратегією “скасування санкцій у разі, якщо Росія зробить кроки для відновлення незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та повністю виведе свої війська з території України”.

Парламентарі також закликають лідерів ЄС виключити Росію з G20 та інших багатосторонніх організацій, таких як Рада ООН з прав людини, Інтерпол, Світова організація торгівлі, ЮНЕСКО та інші, “що стало б важливою ознакою того, що міжнародна спільнота не повернеться до звичайних справ із державою-агресором”.

Щоб зробити санкції більш ефективними, парламент закликає виключити всі російські банки із системи SWIFT, заборонити всім суднам, пов’язаним з Росією, заходити до територіальних вод ЄС та швартуватися в портах ЄС, а також здійснювати автомобільні вантажні перевезення з Росією та Білоруссю.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено