Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки гривень витрачає Україна на одного полоненого окупанта

Серед 34 російських полонених, про яких розповіла омбудсмен Денісова, дехто прооперований, один бранець - без кінцівки, один - в гіпсі.

62533f403bc6a

Утримання одного полоненого військового РФ коштує бюджету України до 100 гривень на день. Про це заявила уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова в інтерв’ю LB.ua, пише ПІК.

Щодо витрат бюджету на полонених рашистів, Денсова сказала:

” Загалом 50-100 гривень, як і на наших звичайних затриманих. Небагато. Справа не в грошах, а в тому, щоб у нас були полонені. Ми знаємо, що наші люди теж потрапили у полон”, – пояснила омбудсмен.

Точну кількість російських військовополонених Денисова не назвала, але зазначила, що у Києві особисто бачила 24 рядових та 10 офіцерів. Відповідно до норм Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, офіцерів та рядових треба утримувати окремо, продовжила уповноважена.

“Вони знаходяться у двох камерах по 24 і 10 людей. Я зайшла до них, представилася. Запитала, як їхні справи. Вони відповіли, що дуже хочеться “солоденького і курити”, все інше є. “Солоденьке, говорю їм, це в російській федерації, а курити тут у нас заборонено», – розповіла вона.

За словами Денисової, її вразив зовнішній вигляд “другої армії світу”.

“Вони були в гумових чоботях. Думала, десь перевзулися перед тим, як потрапити в полон. Але сказали, що ні – це їхня форма, “щоб ноги не промокли”. Залишків їхньої “форми” на них уже не було: вони тікали — хто три доби, хто тиждень — туди, звідки можна повернутися до російської федерації чи до білорусі. І вони виходили в наші села, бачили український прапор і здавалися. Практично всі 23 російські військові здалися в полон самостійно”, – описала побачене омбудсмен.

Нагадаємо, що станом на вчора, 11 квітня, Росія встратила на війні проти України близько 19 500 військовослужбовців, більше тисячі – у полоні.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено