Івано-Франківськ

Тисменицька громада прийняла понад 2 000 переселенців

Тисменицька громада — це міцний та надійний тил для ЗСУ та місце прихистку для переселенців.

Тисменицька громада прийняла понад 2 000 переселенців з різних куточків України

Тисменицька громада з початку війни надала прихисток 2 280 вимушеним переселенцям, з них 616 – діти. Окрім тимчасового житла, люди отримують допомогу у Гуманітарному штабі. Про це повідомляє Тисменицька міська рада, пише ПІК.

“Місцеві жителі, які прийняли біженців можуть отримати компенсацію за комунальні послуги, а переселенці — 2000 грн допомоги щомісяця (діти – 3000 грн). Щоб отримати анонсовані державою виплати, необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг у місті Тисмениця”, – йдеться у повідомленні.

Місцеві волонтери безкоштовно влаштували душові кабіни для військовослужбовців та переселенців (обладнання придбала міська рада). Фермер з села Марківці ще одне джерело водопостачання для переселенців у Вільшаниці. Вони також за власні кошти упорядкували бомбосховище 70-х років на території колишньої хутрофірми.

Особливої уваги заслуговують тисменицькі водії, які здійснюють перевезення гуманітарних вантажів, автомобілів через кордон та на передову для потреб військових.

Окрім того, в місті організували безкоштовні курси розмовної української мови для переселенців.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено