Івано-Франківськ

Стало відомо, чи буде в Україні дефіцит продуктів через війну

За песимістичним прогнозом, цьогоріч Україна втратить 30% від валового виробництва посівних культур.

Стало відомо, чи буде в Україні дефіцит продуктів через війну

В Україні не буде дефіциту основних харчових продуктів – курячих яєць, м’яса птиці, молока та овочів на внутрішньому ринку. Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише 24 канал.

Яйця та птиця

Відповідаючи на запитання щодо загибелі 4 мільйонів курей на птахофабриці “Чорнобаївська” агрохолдингу “Укрлендфармінг”, він зазначив, що до нападу Росії, Україна експортувала до 40% яєць.

“Якщо відбувається знищення таких об’єктів, ми перш за все говоримо про скорочення експорту, але дефіциту на внутрішньому ринку не буде. Аналогічна ситуація з м’ясом птиці або виробництвом молока: ті втрати, які зазнали, можуть становити до 10 – 15%, і це, перш за все, стосується скорочення експорту”,
– пояснив Висоцький.

Овочі

Цьогоріч на Заході та в Центрі України збільшать посівні площі під овочі, які входять до базового борщового набору – капуста, морква, буряк та картопля. Це дозволить перекрити часткове зменшення виробництва на Півдні та Сході.

Зернові 

Пан Висоцький наголосив, що 70% орних земель вистачить не лише для забезпечення внутрішнього попиту, а й для експорту. За песимістичним прогнозом, цьогоріч Україна втратить 30% від валового виробництва посівних культур.

“Але все ж таки це не є критичним, оскільки ми для внутрішнього споживання використовували всього близько 30-40% зернових та олійних культур”, – додав заступник міністра.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено