Івано-Франківськ

Екскурсію Черніговом провів у Франківську сам Ервін Міден (ФОТО)

У Франківську відомий чернігівський історик та гід Ервін Міден провів інтерактивну лекцію-екскурсію, яка пройшла в переході Ваґабундо.
Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Екскурсія розпочинається

278403134 3894326430792436 6508056865892019508 n scaled

До Івано-Франківська  від початку війни приїхало багато цікавих людей. Серед них митці, письменники, художники, музиканти, професура. Трохи звикнувши до нових життєвих обставин, вони стали вести у Франківську активну творчу діяльність, пише ПІК.

Журналістка ПІК побувала на інтерактивній лекції-екскурсії, яку проводив найвідоміший, найзатребуваніший і найхаризматичніший гід України Ервін Міден. До слова, він проводить цікаві авторські костюмовані екскурсії в гумористичному форматі.

Два роки тому про творчість Ервіна дізналися як мінімум 3 мільйони людей, бо один із туристів зафільмував екскурсовода під час роботи й опублікував його на Ютубі, де відео набрало більше трьох мільйонів переглядів.

Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Ервін Міден, історик, екскурсовод

Цього разу екскурсія почалася біля Ратуші у Франківську, де багаточисленній аудиторії запропонували стати в коло, взятись за руки і помолитися за Перемогу України в кровопролитній війні з росією, за мир на нашій багатостраждальній землі.

Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Коло єднання і спільна молитва

Про ідею пізнавальних екскурсій розповіла  начальник Відділу туризму та промоцій міста Наталія Гугіль.

Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Наталія Гугіль

– У нас екскурсії проводяться щодня різними гідами і по різних маршрутах. Це ініціатива   Яреми Стецика – франківського музиканта, художника, дизайнера. Цю думку підтримала і доєдналася до проекту  Франківська міська рада.  Ми ще раніше планували провести у нашому місті курси екскурсоводів і запросити п.Ервіна на роль одного з коучів, бо він великий професіонал своєї справи. І так, напевно, склалися зорі, що він опинився саме у Франківську і ми маємо можливість побачити його унікальні екскурсії.

Сьогоднішня подія – це інтерактивна лекція «Чернігівщина: боротьба з Москвою, завдяки якій можна проаналізувати, як протистояли москві вже не одне століття мешканці Чернігівщини».

З лекції присутні дізналися  про особливості взаємовідносин українців та росіян на прикладі одного регіону, а також ознайомилися з наслідками війн між двома народами.

Історик дуже вдало провів паралелі між давніми та теперішніми подіями і пояснив, чому став можливим напад путіна на Україну у 2022 році.

Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Інтерактивна лекція триває

Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Ервін Міден викликав у слухачів одностайне захоплення та повагу своєю живою манерою, глибокими знаннями матеріалу, яскравими образами та легким гумором.

Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Відвідувачі в захваті від екскурсії

В переповненому залі Ваґабундо не залишилося жодного байдужого, якому було б не цікаво слухати чернігівського історика. В фіналі свого виступу п.Ервін щиро подякував Івано-Франківську за те, що місто так люб’язно і гостинно зустріло його і закликав присутніх посильно допомогти фонду «Повернись живим».

Після лекції люди ще довго не розходилися, ділилися враженнями та дарували екскурсоводу пам’ятні сувеніри.

Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Подарунки від франківців

Приємною несподіванкою для гостя став його портрет, який Ервіну презентувала Ірина Чмелик, мистецтвознавець, доцент Кафедри дизайну і теорії мистецтва Прикарпатського Університету.

Екскурсія Черніговом пройшла у Франківську

Ірина Чмелик намалювала портрет Ервіна Мідена.

– Я більше теоретик, педагог, але маю художню освіту та інколи в мене  виникає  непереборне бажання намалювати портрети тих людей, які багато роблять для соціуму своєю діяльністю. Тому, я захотіла виразити вдячність від себе та містян і подарувати п.Ервіну його портрет, намальований від щирого серця, – сказала Ірина.

Після лекції та цікавого спілкування відвідувачі послухали виступ Академічного камерного оркестру “Harmonia Nobile” Івано-Франківської філармонії.

Як бачимо, Франківськ пропонує гостям різноманітне та насичене дозвілля, демонструючи гостинність та доброзичливість.

Екскурсію відвідала Руслана Гочіяєва-Шевчук

Фото автора

Читайте також

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram



 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено