Івано-Франківськ

На Сумщині росіяни вбили понад 100 мирних жителів – голова ОДА

У лікарнях багато поранених.

680 6256da5d2bafd

Станом на 13 квітня 2022 року у Сумській області відомо вже про понад 100 вбитих окупантами цивільних громадян, значна кількість людей вважаються такими, що зникли безвісти, їх зараз розшукують.

Про це повідомив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький, пише ПІК.

«Загинуло понад 100 мирних мешканців, але, на жаль, ця цифра збільшується з кожним днем, бо знаходять тіла – зі зв’язаними руками, зі слідами катувань, розстріляні пострілами в голову, це страшні речі. Багато людей пропали безвісти, є люди, які знаходяться в полоні – по ним працює переговорна група. Дуже багато громадян, про долю яких ми взагалі нічого не знаємо – на дорогах і трасах, в лісах знайдені розстріляні машини, а що сталось з людьми з цих машин достеменно невідомо”, – зазначає голова.

Дмитро Живицький каже, що у лікарнях багато поранених. Багато поранених і в лікарнях сусідніх областей.

“Дуже серйозна психологічна травма у тих, хто переніс окупацію, у людей, через населені пункти яких проїжджали колони з тисяч одиниць ворожої техніки. Окупанти обстрілювали все навколо, стріляли з танків, автоматів, гранатометів по мирних мешканцях, по старих людях з дітьми. Наші люди на болотах ховались, на сільгосппідприємствах, у силосних ямах. Це був терор і жах, який чинили росіяни у нас в регіоні», – додає Живицький.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено