Івано-Франківськ

Уряд виділив додаткові кошти на підтримку людей та бізнесу, – Шмигаль

Виділили додаткові 490 мільйонів гривень.

6255db406dd3e094410519 820x360 scaled

Ввечері, 12 квітня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму відеозверненні повідомив, що Кабінет Міністрів України виділив додаткові 490 млн грн для базового відновлення дорожньої інфраструктури, зокрема на звільнених територіях, пише ПІК.

Денис Шмигаль наголосив, що держава підтримує людей на щойно звільнених територіях. Так, 10 квітня було виділено 1 млрд грн на першочергове відновлення інфраструктури у звільнених містах і селах Київської, Чернігівської, Сумської та Житомирської областей.

«Постійно надсилаємо гуманітарну допомогу, безкоштовні речі, медикаменти. У прифронтових містах продовжуємо роздавати безкоштовні продуктові набори. Держава закуповує продукти переважно в українських виробників, аби завантажити їх замовленнями. По більшості позицій закупили від 30 до 80% всього необхідного», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також повідомив, що Уряд виділив ще 200 млн грн на виплати роботодавцям, які наймають працівників із числа вимушених переселенців. Кошти у вигляді 6,5 тис. грн виплачуватимуться за кожного нового працівника для покриття частини заробітної плати.

«За роз’ясненнями щодо отримання такої компенсації вже звернулися понад 5 тисяч роботодавців», — відзначив очільник Уряду.

Крім того, Кабінет Міністрів виділив додаткові 2,3 млрд грн на програму «5-7-9».

Прем’єр-міністр також повідомив, що вже понад 250 виробничих підприємств за підтримки держави були переміщені в інші області. З них 121 підприємство вже повністю функціонує на новому місці, інші — знаходяться в процесі переміщення. Ще 430 виробництв очікують своєї черги.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено