Івано-Франківськ

Як затримали Медведчука: деталі від СБУ

Російська ФСБ намагалась вивезти Медведчука спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви. 

IMG 20220412 211207 874 scaled

Служба безпеки України затримала “біглого” нардепа Медведчука на виїзді з Київської області. Про деталі цієї резонансної спецоперації в ефірі телемарафону повідомив глава СБУ Іван Баканов, пише ПІК.

«Це дійсно була складна і небезпечна для багатьох її учасників операція, яка тривала близько місяця у воєнних умовах. Президент дав доручення, і ми активізували усі можливості, аби це доручення виконати та знайти пана Медведчука. Було проведено багато аналітичної та оперативної роботи, яка завершилась успішно», – сказав він.

Баканов зазначив, що російська ФСБ намагалася максимально замаскувати свої плани: вкидала дезінформацію, спеціально робила фейкові «зливи», намагалася організувати «липові» маршрути для евакуації політика і пустити СБУ хибним слідом, навіть підготувала «псевдо-Медведчуків» для відведення уваги. 

«Насправді Медведчука під виглядом військового ЗСУ нібито у супроводі колег хотіли довезти до українського кордону. Там – човном переправити до т.зв. «Придністровської Молдавської Республіки». А вже звідти його повинні були доставити до Москви. Але завдяки СБУ реалізувати цей план не вдалося!» – додав очільник СБУ.

Нагадаємо, що вчора, 12 квітня президент Зеленський повідомив про затримання нардепа від ОПЗЖ та кума Путіна Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено