Івано-Франківськ

Яку підтримку виплачують українським біженцям в Польщі, Чехії, Словаччині та Німеччині

Країни Євросоюзу налагоджують різносторонюю допомогу українцям, які втекли від війни.

original 2

Українці, які виїхали в Польщу через війну, можуть отримати фінансову допомогу від ООН впродовж 3 місяців, повідомляє Бізнес, пише ПІК.

На першу особу з сім’ї виплачують 700 злотих (4824 грн) і по 600 (4135 грн) — на наступних чотирьох людей.

Для отримання грошей, потрібно заповнити відповідну форму та зустрітися з представником програми у визначений час.

При собі мати документ, що підтверджує особу, а потім — надати відбитки пальців. Після завершення процедури, за 7 днів надійдуть гроші, які потрібно зняти в банкоматі.

Із березня в Чехії надають щомісячні виплати українцям у розмірі 5000 крон (6445 грн). Їх здійснюватимуть 6 місяців на підставі візи толерантності.

Після її отримання, перша допомога нараховується одразу автоматично. Якщо за пів року сім’я не зможе покращити фінансовий стан, допомогу надаватимуть ще упродовж 5 місяців.

Допомогу виплачують українцям в Словаччині. Дорослі отримують 69 євро (2227 грн) на особу, якщо це люди з дітьми — 130 євро (4238 грн). Пара з дітьми може розраховувати на 179 євро (5795 грн), а якщо дітей понад четверо, то в межах 191 — 241 євро (до 7812 грн).

Уряд Німеччини забезпечуватиме переселенців з України такою ж підтримкою, як у рамках програми соцзабезпечення Hartz VI.

Із 1 червня переселенці з України можуть отримати по 400 євро (12 817 грн) на місяць. Для них спростять доступ до центрів зайнятості та охорони здоров’я, українці матимуть можливість піти на курси німецької мови.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено