Івано-Франківськ

Данілов розповів про ситуацію біля ОП на початку війни

У перші дні вторгнення Росії в Україну біля Офісу президента тривала стрілянина між диверсійно-розвідувальними групами та українськими військовими.

0ab8573bf1c1eee1 scaled

Так Росія намагалася ліквідувати керівництво держави.

Про це в інтерв’ю BBC News Україна заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає Суспільне.

“План був доволі простий і зухвалий: перш за все, знищення президента нашої країни. У них це стояло питанням номер один, і було декілька спроб по цьому питанню”, — сказав Данілов.

Він додав, що найбільш напруженою ситуація була в перші три-чотири дні після вторгнення, коли “стрілянини було немало”.

“Вони тут (біля Офісу президента — ред.) були. Ви не думайте, що вони йшли непідготовленими. Була сітка, були опрацьовані багато моментів. Але я вдячний і охороні президента, і УДО, яке тримало і тримає урядовий квартал, і всім нашим військовим”, — сказав секретар РНБО.

За словами Данілова, росіяни, імовірно, хотіли поставити замість Володимира Зеленського президентом “людей у погонах”. Він відмовився уточнювати, кого саме, але натякнув, що не йшлося про громадян Росії.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони також наголосив, що Київ наразі не є безпечним місцем, оскільки зберігається загроза його бомбардування: “Що стосується фізичної присутності тут великої кількості російських військових, на сьогодні ми не бачимо, як це може взагалі відбуватися — від слова “зовсім”. Як буде далі відбуватися, будемо дивитися”.

Читати також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено