Івано-Франківськ

Українським біженцям у Польщі пропонують новий вид допомоги

Приймати заявки на відшкодування вартості медикаментів почали уже, а отримати кошти можна буде на початку травня.

2567822 ukrayinski bizhentsi z ditmi u polschi otrimayut finansovu dopomogu scaled

Про це повідомляє Polska Agencja Prasowa.

Щоб скористатися такою можливістю, українцям, які перебувають зараз у Польщі у зв’язку зі збройним конфліктом в Україні (тобто перетнули кордон після 24 лютого 2022 року), необхідно зареєструватися на сайті www.health4ukraine.com.

Після перевірки даних, на електронну пошти особи, вказаній у заявці, надійде повідомлення з індивідуальним кодом. По цьому коду можна буде отримати ліки в аптеці на суму 500 злотих. Для цього додатково потрібно буде авторизуватися у мобільному додатку — код необхідно буде показати фармацевту на екрані телефону. Або ж його можна буде видрукувати і подати аптекарю у паперовому вигляді, передає ПІК із посиланням на Еспресо.

Фінансування охопить багато ліків, які відпускаються як за рецептом, так і без рецепта, зокрема препарати для лікування цукрового діабету, захворювань дихальної, серцево-судинної та нервової систем. Виписати рецепт на ці медикаменти зможе будь-який лікар у Польщі.

У систему будуть включені всі аптечні заклади, що працюють на території цієї держави. Вже відомо, що у двох третинах з них оплату можна буде здійснити у безготівковий спосіб. Натомість в одній третині, які не інтегровані у систему epruf оплату необхідно буде здійснити готівкою. Потім людині повернуть ці кошти. Попередньо планується, що допомогою вдасться охопити 100 тисяч осіб. Щоб хоча б частково покрити їхню потребу у ліках, донори із 73 країн світу виділили на це 10 мільйонів доларів США.

Як відомо, за останні два місяці у країни ЄС прибуло близько 4 мільйонів біженців з України, з них понад 2,8 мільйона залишаються наразі у Польщі. Ініціатори відшкодування вартості ліків для утікачів від війни в Україні – компанія Pelion та благодійна організація Direct Relief – припускають, що потребуючих буде більше, адже біженців з України — це переважно жінки з маленькими дітьми та люди старшого і похилого віку, в яких частіше виникають проблеми зі здоров’ям.

Тож ще одна нагальна потреба — це консультації лікарів. Лікарі Dimedic (як загальної практики, так і спеціалісти), які володіють українською мовою та мають дозвіл на роботу у Польщі надають такі консультації у форматі 24/7. Звісно, коли це доцільно, адже у деяких випадках стан пацієнта вимагає огляду лікаря та навіть госпіталізації у стаціонар.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено