Івано-Франківськ

61 доба війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Попри перевагу у військовій техніці та озброїні, українські воїни чинять гідний спротив російським окупантам.

Розпочалася 61 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російського окупанта станом на ранок 25 квітня.

d511a1f gettyimages 456023355 1

9 російських ракет вдарили по Полтавщині

Російські окупанти завдали дев’ять ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на території Полтавщини.

“Пʼять російських ракет вдарили по обʼєктах інфраструктури в області. Інформацію про постраждалих і руйнування уточнюємо”, – повідомив у соцмережі голова Полтавської обласної військової адміністраціїДмитро Лунін

Очевидці в соцмережах повідомляли, що російські загарбники завдали удару по Кременчуку. Також у соцмережах поширювали відео, на яких видно нібито проліт ракет у напрямку Кременчука.

1376bb5 gettyimages 1236207154

1236207154

На Харківщині окупанти влаштували концтабір у приміщеннях заводу

У Харківській області окупанти вивезли один із заводів у Росію, а у приміщеннях облаштували концтабір і катівню.

“У приміщеннях заводу влаштували в’язницю, справжній концтабір, де людей наражають на певні тортури, змушують співпрацювати, ставати до лав збройних сил Росії”, – розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону

За його інформацією, концтабір облаштували у приміщення одного із заводів у Вовчанську. Синєгубов також додав, що подібні дії противник здійснював і в окупованому Ізюмі для “мобілізації” місцевого населення.

 

236584 eekr 960x380 0 scaled

У тілах киян судові медики виявляють металеві дротики

Десятки мирних жителів, які загинули під час російської окупації Бучі, були вбиті крихітними металевими частинами від снарядів російської артилерії.

Патологоанатоми, які проводять дослідження тіл, знайдених у братських похованнях на Київщині заявили, що знайшли маленькі металеві дротики в головах та грудях людей. Мова йде про флешети, металеві дротики довжиною близько 4 сантиметри. Вони містяться у снарядах, які використовують танки та ствольна артилерія. У одному снаряді може бути 8000 флешет. 

235821 5a91a8e gettyimages

Рашисти намагаються дістати із “Москви” ракети та секретні документи

На місці, де затонув російський крейсер “Москва”, працює спеціальний рятувальний корабель “Комуна”, щоб спробувати підняти крейсер з дна моря. Про це пише німецьке видання Bild.

“Через розміри “Москви” (187 метрів у довжину) 110-річній “Комуні” навряд чи вдасться підняти з глибини крейсер, що затонув, цілком. Але будуть спроби врятувати протикорабельні та зенітні ракети, якими був оснащений корабель, а також секретні документи та військове обладнання“, – зазначають у виданні.

Зазначається, що “Комуна” була спущена на воду ще в 1912 році і вважається одним із найстаріших бойових кораблів у озброєнні російського ВМФ.

230948 herson

РФ планує організувати “референдум” у Херсоні, щоб виправдати свою окупацію, – розвідка

Для Росії псевдореферендум в Херсоні є ключовим, щоб виправдати свою окупацію півдня України

Про повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Росія планує організувати “референдум” у місті Херсон, щоб виправдати свою окупацію. Місто є ключовим для досягнення мети Росії – створити сухопутний сполучення з Кримом і домінувати на півдні України”, – пишуть британці.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено