Івано-Франківськ

62 доба війни: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалася 62 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російського окупанта станом на ранок 26 квітня.

FB IMG 1650944770238 scaled

Окупанти чотири рази обстріляли Сумську область із території Росії

Увечері 25 квітня російські окупанти чотири рази обстріляли Сумську область із території Російської Федерації. З боку російського селища Тьоткіно загарбники завдавали ударів із важкого озброєння у напрямку українського села Рівне, яке знаходиться у Конотопському районі.

Військові ЗСУ зафіксували 15 прильотів. В результаті обстрілів постраждалих серед військовослужбовців немає.

Російські війська обстріляли Миколаїв із РСЗВ “Смерч”

Оперативне командування “Південь” розповіло, що російські війська знову обстріляли місто Миколаїв із ракетних систем залпового вогню типу “Смерч”.
Під удар потрапив житловий масив. Внаслідок ворожого обстрілу одна людина отримала поранення. Крім того, зруйновано цех приватного підприємства харчової промисловості, пошкоджено продуктовий супермаркет та вибито вікна у багатьох квартирах.

FB IMG 1650944754952 scaled

Російські окупанти зробили кілька спроб наступу на Кривий Ріг

Російські окупанти почали інтенсивніше обстрілювати населені пункти Дніпропетровської області в напрямку Кривого Рогу. Ворог зробив спроби перейти в наступ, але під вогнем ЗСУ змушений був відступити.

Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у своєму Telegram-каналі.

“За останню добу значно збільшилася інтенсивність обстрілів з боку противника. Так вночі було два прильоти “Смерчів” на околиці села Новолатівка. Сьогодні обстріляні наші території в районі Зеленодольської громади, населених пунктів Новопавлівка, Нововоронцовка, Трудолюбівка, Князівка та ряду інших”, – написав він.

Ситуація на Донбасі

Військові РФ обстрілюють Попасну, Рубіжне навіть під час евакуації мирних жителів. На Луганщині спостерігаються перебої з електроенергією.

На Донеччині під вогнем артилерії перебувають населені пункти Авдіївської, Очеретинської, Світлодарської громад. Пошкоджено Авдіївський коксохімічний завод.

68 main v1648919917

ЗСУ відбили ворожі атаки на півдні України та завдали втрат окупантам

В Оперативному командуванні “Південь” розповіли, що на південних рубежах оборони військові ЗСУ за минулу добу завдали російським окупантам чергових втрат у живій силі та техніці, а також відбили дві спроби настання супротивника в Херсонській області.

Російські військові втратили 48 солдатів та 13 одиниць техніки, включаючи 1 танк, 3 броньовані машини, 6 одиниць інженерної техніки та 2 одиниці автомобільної техніки.

Українські військові збили 3 ворожі літаки, 4 БПЛА та 3 крилаті ракети за день

Військові ЗСУ протягом доби вразили 10 повітряних цілей російських окупантів. Захисники України знищили три ворожих винищувачі-бомбардувальники, чотири безпілотники та три крилаті ракети.

Українські військові також зазначили, що окупанти за два тижні до 9 травня активізували свої агресивні дії, і 25 квітня загарбники випустили по Україні чималу кількість крилатих ракет – насамперед на об’єктах інфраструктури та вузлових залізничних станціях.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено