Івано-Франківськ

Уряд вніс зміни до порядку обчислення середньої заробітної плати

Це дасть змогу коректно обчислити середню заробітну плату на підприємствах, які внаслідок бойових дій змушені переривати діяльність.

Стало відомо, яка середньомісячна зарплата у прикарпатських вчителів

Уряд вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, врахувавши особливості воєнного часу, про це повідомляє ПІК з посиланням на Урядовий портал.

Відповідно до рішення передбачені такі поправки:

  • з розрахункового періоду, під час якого обчислюється середня зарплата, виключається час, в який були відсутні дані про нараховану заробітну плату працівникові внаслідок бойових дій;
  • якщо працівник частково відпрацював період, за який нараховано премію чи іншу заохочувальну виплату, працівником, то при обчисленні середньої заробітної плати враховується фактично нарахована сума такої премії.

“Правильний розрахунок середньої зарплатні необхідний, щоб розраховувати належні працівникам виплати, зокрема, “відпускні” і компенсації за невикористані відпустки, суми виплат у разі службових відряджень, збережений середній заробіток за період військової служби, виплати за вимушений прогул тощо”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено